Impozit pensii. Adrian Câciu, răspuns ambiguu care sperie românii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a fost pus, joi seară, în dificultate în urma unei întrebări, lăsându-i pe români cu un răspuns neconcludent.

„Simt nevoia unor clarificări pe afirmația pe care ați făcut-o cu privire la pensii. Ați spus că un impozit va exista, el va fi pentru toate pensiile din România sau doar pentru cele speciale?”, l-a întrebat, joi seară, Sabina Iosub pe ministrul Adrian Câciu.

„Cu riscul de a vă dezamăgi, nu voi face acum o astfel de... Nu voi da acum acest răspuns”, a zis ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

„Adică sunt toate variantele pe masă?”, a insistat Sabina Iosub.

„Sunt elemente pe care trebuie să le avem în vedere, mai ales ținând cont de decizia din 2020 a Curții Constituționale, contributivitatea nu poate fi afectată din perspectiva impozitării. Deci, trebuie să ne uităm foarte atent, de aceea răspunsul nu e nici da, nici nu, ne uităm atent. Pentru că implicații nu sunt doar fiscale, economice, ci sunt și din perspectiva de constituționalitate”, a spus Adrian Câciu.

„Eu, ca jurnalist, înțeleg din asta că toate variantele sunt pe masă acum sau orice variantă e pe masă. Și tăcerea este un răspuns”, a conchis Sabina Iosub.

Citește și...

Înainte să fie ministrul Finanţelor, Adrian Câciu îi făcea pe antreprenorii din România „babuini”

Ministrul Adrian Câciu a avut un derapaj la adresa antreprenorilor din România, pe care i-a numit „babuini". Comentariul a fost făcut, e drept, înainte ca acesta să ocupe funcţia din Guvernul Ciucă. 

Concret, într-un comentariu pe Facebook, la o postare publicată pe contul personal în februarie 2021, Adrian Câciu a răspuns unui internaut care a spus că "100% din ce câştigă bugetarii se plăteşte din ce produc privaţii". 

Iată ce a spus Câciu în urmă cu un an, când nu era ministru de Finanţe. 

"Nu din ce produc. Din taxele asupra a ceea ce produc. Taxe care se regăsesc în prețuri și se recuperează prin prețuri. Prețuri care sunt plătite și de privați și de bugetari. Totul se recuperează, totul este în cerc, problema este că dezechilibrul este la modul în care sunt plătiți angajații în privat pentru că noi avem doar 10% antreprenori si restul babuini-antreonori (sic!)”, a scris Adrian Câciu.

O captură cu acest comentariu a fost publicată pe Facebook de Bogdan Glăvan, fost consilier al lui Ludovic Orban. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel