Importanța nutriției în sănătatea organismului. Sanda Crețoiu, la Academia de Sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Dr Sanda Crețoiu va explica, la Academia de Sănătate, care este importanța florei intestinale și a nutriției în sănătatea organismului uman.

Dr. Sanda Maria Crețoiu este conferențiar universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, doctor în biologie moleculară, specialist în nutriție și siguranță alimentară.

În emisiunea Academia de Sănătate, alături de acad. prof. dr. Irinel Popescu, Sanda Crețoiu ne va explica rolul vital pe care-l are microbiomul intestinal (flora intestinală) în viața unui om și cum dezechilibrele lui pot duce la apariția multor boli cronice și grave.

Mai mult, medicul ne va vorbi despre nutriție și siguranță alimentară, "un domeniu la care foarte mulți se pricep și în care există mult amatorism, câteodată chiar impostură, lucruri pe care publicul nu știe cum să le ia, cum să le interpreteze, ce să extragă din ele și ce să lase deoparte. Sigur că emisiunea noastră nu poate epuiza un domeniu atât de vast, dar informațiile corecte sunt extrem de importante", va spune acad. prof. dr. Irinel Popescu.

"În mod cert alimentația, de la care pornim, are o influență asupra microbiomului, mai mult decât atât se și știe cum poate să influențeze, alături de diverse tipuri de tratament, flora intestinală", mai spune Irinel Popescu.

Emisiunea este redifuzată și transmisă luni, 22 mai, de la ora 11.00, pe paginile de Facebook DC Medical și DC News, dar și pe paginile de Youtube DC Medical și DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel