Nicolae Ciucă, şeful Statului Major, decorat de Ambasada Franţei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă
Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a fost distins cu Ordinul Naţional al Meritului în grad de Comandor de către ambasadorul Franţei în România, Michele Ramis. 

Ceremonia a avut loc marţi, la reşedinţa Ambasadei Franţei.

"În timp ce apărarea europeană cunoaşte noi direcţii de dezvoltare, în ultimii doi ani, aţi fost, de asemenea, un actor important în angajamentul forţelor armate ale României în aceste noi domenii, precum şi în transformarea NATO, pentru a face faţă noilor provocări. Decoraţia pe care am onoarea să v-o confer vine să recunoască meritele unui lider vizionar şi ambiţios pentru armata ţării sale, dar şi un adevărat prieten al Franţei", a transmis ambasadorul la ceremonie.

Distincţia, semn al întării relaţiei bilaterale

La rândul său, Nicolae Ciucă a afirmat că această distincţie, care i-a fost acordată de preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, pe data de 11 martie, reprezintă pentru el, personal, precum şi pentru Armata Română o mare onoare şi un simbol foarte puternic al recunoaşterii contribuţiei aduse de Forţele Armate Române la întărirea relaţiilor bilaterale dintre ambele ţări.

"Este o dovadă că eforturile noastre pentru dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor militare au fost şi sunt apreciate, astfel încât să ne bucurăm de încredere şi susţinere reciprocă, într-un context de securitate imprevizibil şi solicitant. Sunt, aşadar, optimist şi bucuros că putem reafirma prietenia dintre statele noastre şi dintre Armatele noastre şi am convingerea că vom continua în spiritual acestor relaţii atât bilateral, cât şi în format aliat", a spus Ciucă, conform comunicatului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel