Împărțeala voturilor pentru Primăria Capitalei. Ciuvică amintește "manevra de peste noapte". Chirieac: "Nicușor Dan e de neoprit. Cu amărăciune..."
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Saul Pop
Foto: Inquam Photos / Saul Pop
Află ce declarații au făcut analistul politic Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, despre cursa pentru alegerile la Primăria Capitalei.

Analistul politic Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, au vorbit, în cadrul emisiunii ”Miercurea Neagră”, despre actuala situație din cursa pentru alegerile la Primăria Capitalei, cine de la cine ia voturi și ”manevra de peste noapte”.

Chirieac: Primarul ”nostru” (n.r. ironic) iese la București. Ce să mai? Nicușor Dan e de neoprit.

Ciuvică: Că poate să iasă primarul v-am zis eu de acum trei săptămâni.

Chirieac: Cu amărăciune.

Ciuvică: Cu amărăciune, normal. Chiar cu o ușoară supărare așa, fiind bucureștean. Dar, manevra de peste noapte, cred că trei săptămâni se fac de atunci, când luni au început ședința de dimineață, au terminat-o după unu noaptea și sfârșitul ședinței a fost: pleacă Cîrstoiu și în locul lui Cîrstoiu vin Firea și Burduja. În condițiile astea, clar, e aritmetică de clasa întâi, șansele lui Nicușor Dan se duc mult în sus. Firea ia de la Piedone, ia deja, dar nu ia atât de mult încât să reușească să ajungă ea pe locul întâi, dar ia suficient de mult de la Piedone cât să îl lase pe Nicușor pe locul întâi și ei doi să fie pe locurile doi-trei. 

Mugur Ciuvică: Asta se întâmplă de trei săptămâni încoace

Chirieac: Și Burduja ia de la Nicușor.

Ciuvică: Burduja ia ceva de la Nicușor, dar mult mai puțin față de cât ia Firea de la Piedone.

Chirieac: Îi ia 10-15% de la Nicușor.

Ciuvică: Nu ia de la el 10-15%, aia erau deja, nu erau ai lui Nicușor, erau ai PNL-ului. Ar fi fost ăia puțini care îl votau pe Cîrstoiu. În schimb, cine ia mult și s-a văzut clar în toate sondajele, indiferent cine le-a făcut, Firea ia masiv de la Piedone în așa fel încât îl lasă pe Nicușor pe locul întâi. Asta se întâmplă de trei săptămâni încoace. 

Urmărește emisiunea completă aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel