Impactul sportului în economie. Andreea Negru: Am putea schimba mentalități
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Andreea Negru, Director de Comunicare Romgaz, susține că dacă este conștientizat impactul sportului în economie, ar putea fi schimbate mentalități. 

Andreea Negru a vorbit despre impactul sportului în economie în cadrul conferinței "UPGRADE ROMANIA: SĂNĂTATE PRIN SPORT. SPORTUL, MINA DE AUR A ECONOMIEI", organizată de trustul de presă DC Media Group.

Sportul se confruntă cu trei sectoare cheie. Marketing, finanțare și pregătirea sportivilor. Aș aduce în vedere trei aspecte despre ceea ce fac alții, să luăm modelul altor state în ceea ce înseamnă modificarea legislației în materie de activități sportive și, de ce nu, în materie de finanțări ale sportului. Trei cifre care sunt ca și procente mult mai mari decât procentul alocat, din păcate, din bugetul de stat către sport. 1,8% din valoarea adăugată la nivelul Uniunii Europene este direct orientată către sport, cu o pondere mai mare chiar decât agricultura, pescuitul și silvicultura la un loc. 1,22% reprezintă sportul din valoarea adăugată la nivelul Uniunii Europene, acest procent reprezentând practic efectele de multiplicare pe care sportul le are în economie. Ei bine, sportul produce o valoare adăugată ca procent de 1,22% din PIB-ul Uniunii Europene, iar ocuparea forței de muncă în domenii conexe sportului se cifrează la 2,12 procente din totalul ocupării forței de muncă la nivelul Uniunii Europene. Dacă conștientizăm importanța sportului în economie, cred că am putea să schimbăm și mentalități”, a precizat Andreea Negru, Director de Comunicare Romgaz. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel