România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 11 sep, 14:45
Imobiliare: Clujul, de 2 ori mai SCUMP decât Bucureștiul
Efectele pandemiei asupra sistemului imobiliar din luna martie au trecut iar piața a început să își revină. În momentul de față, cel mai scump oraș din România este Cluj-Napoca.

Românii cumpără în continuare locuințe, chiar mai mult ca în 2019. Scăderea de 70% din luna martie a fost rapid dată uitării, iar piața și-a revenit. 

Un apartament cu o suprafață de 57 de metri pătrați costă 120 de mii de euro, cu tot cu loc de parcare, fiind potrivit pentru o familie cu doi copii. În Capitală, un apartament cu aceeași suprafață costă și cu loc de parcare costă în jur de 60 de mii de euro, la jumătate din prețul apartamentului din Cluj-Napoca, potrivit stiridecluj.ro.

 

În București, prețul mediu este 1.360 de euro pe metru pătrat util. Timișoara și Constanța sunt următoarele cele mai scumpe orașe. Din marile centre regionale, în Iași se găsesc cele mai ieftine apartamente. Un metru pătrat costă puțin peste 1.000 de euro.

Iată care sunt prețurile pe piața imobiliară din România în principalele centre urbane:

Cluj-Napoca: 1.811 euro/mp

București: 1.357 euro/mp

Timișoara: 1.293 euro/mp

Constanța: 1.234 euro/mp

Brașov: 1.200 euro/mp

Iași: 1.080 euro/mp

 

 

Analiza nu face, însă, nicio predicție asupra pieței chiriilor, care duce prețul apartamentelor în sus. Majoritatea facultăților din Cluj, care numără circa 100.000 de studenți, încep anul universitar online sau în sistem hibrid, adică nu este nevoie de prezența fizică a studenților în oraș, cu excepția perioadei în care au laboratoare sau seminarii obligatorii. Acest lucru a început să afecteze serios piața chiriilor și s-ar putea regăsi în scăderea prețului apartamentelor, mai notează presa din Cluj. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro