Imigrația ilegală s-a triplat în Elveția în 2022. Cei mai mulți au venit din Austria și Italia
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Imigrația ilegală în Elveția aproape sa triplat anul trecut, potrivit statisticilor publicate de Oficiul Federal pentru Vamă și Securitate a Frontierei (OFDF).

Numărul trecerilor ilegale de frontieră în Elveția a crescut în ultimii trei ani, de la 11.043 în 2020, la 18.859 în 2021, după care a urmat, anul trecut, o creștere vertiginoasă la 52.077.

Creșterea substanțială de anul trecut „se datorează în principal intrării neregulate a migranților în Elveția prin granița de est, precum și prin granița de sud”, a declarat biroul federal, referindu-se la granițele cu Austria și Italia.

„Imigranții care au intrat ilegal în Elveția sunt în principal de naționalitate afgană și marocană”, a adăugat OFDF.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Eugen Tomac: De tot ce ne-a acuzat Nehammer pe noi... i se reproșează lui că nu a făcut! Dacă nu verificam eu, nu știa nimeni / video

Migranții aveau în posesie un card de procedură de azil austriac

Mulți dintre cei care intrau în țară erau în posesia unui permis de ședere austriac, se aflau de ceva vreme în Europa și căutau să călătorească mai departe în Franța sau în Regatul Unit, potrivit informațiilor de la polițiștii de frontieră, citate de postul de știri elvețian SWI. .

Elveția este înconjurată de națiuni UE care fac parte din Spațiul Schengen de liberă circulație, zonă din care Elveția însăși este membră, ceea ce face ca controalele la frontieră să fie considerabil mai dificil de implementat.

În ciuda unei creșteri considerabile a trecerilor neregulate de frontieră, numărul persoanelor arestate pentru suspiciunea de contrabandă a scăzut ușor anul trecut comparativ cu 2021, de la 478 la 476 de arestări.

În încercarea de a combate tendința îngrijorătoare a imigrației ilegale, guvernele elvețian și austriac au convenit în septembrie anul trecut asupra unui plan de acțiune pentru intensificarea căutărilor transfrontaliere și o mai bună cooperare pentru combaterea contrabandiștilor.

Două treimi dintre arestările imigranților ilegali din 2022 au avut loc în ultimele cinci luni ale anului, ceea ce sugerează că acțiunile întreprinse de autorități au fost cel puțin de folos, dar numărul tot mai mare de imigranți ilegali arată că trebuie făcut mai mult pentru ca migrația să fie limitată, conform RMX.

CITEȘTE ȘI     -    Retorica lui Nehammer împotriva României, total nefondată. 5.500 de migranți au forțat granița Ungariei în nici 3 săptămâni: Semnele indică faptul că presiunea nu va scădea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel