Îmbunătățește gustul cafelei cu aceste ingrediente și vei savura o băutură senzațională
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Îmbunătățește gustul cafelei cu aceste ingrediente și vei savura o băutură senzațională. Sursa - pixabay.com
Îmbunătățește gustul cafelei cu aceste ingrediente și vei savura o băutură senzațională. Sursa - pixabay.com
Majoritatea persoanelor își încep ziua cu o ceașcă de cafea simplă. Altele însă simt fiecare notă a acestei băuturi populare și nu pot consuma o cafea prost făcută.

Până și cea mai ieftină cafea poate fi preparată delicios, dacă știi câteva trucuri. Ai nevoie de sare, piper și puțin unt. Sarea este un potențiator de aromă, la fel ca și zahărul, care îndepărtează amărăciunea din cafea.  

De îndată ce cafeaua este gata, adaugă trei boabe de piper și lăsă-le 2 minute. Toarnă, apoi, băutura într-o ceașcă și scoate boabele de piper. Adăugă zahăr, un praf de sare și, după dorință, o linguriță de unt.

O gustare simplă din ardei gras. Nimic nu mai va rămâne pentru a doua zi


Americanii numesc astfel de cafea Bulletproof (nume dat de inventatorul ei, Dave Asprey). Această cafea accelerează activitatea creierului și revigorează. Dacă nu ai timp pentru un mic dejun complet, o cafea cu unt te va ține sătul și câteva ore.

Pandișpan pufos cu lapte și unt. Se prepară rapid și simplu, iar copiii îl vor adora

Astăzi vă dezvăluim rețeta unui pandișpan pufos și delicios. Cei mici îl vor adora. Pandișpanul făcut după rețeta prezentată mai jos are un gust delicios și luxuriant. În plus, se prepară rapid și simplu.

Veți avea nevoie de:


făină - 350 grame.
praf de copt - 10 grame,
unt - 70 grame,
lapte - 240 grame,
ouă - 4 bucăți,
zahăr - 250 grame. 

Rețeta pas cu pas

Puneți untul într-o cratiță, turnați laptele și pune pe un aragaz să se încălzească. Spargeți ouăle într-un bol mare, turnați zahărul și mixați cu un mixer electric. Cerneți făina, împreună cu praful de copt, și adăugați-o în bolul cu ouă.

Gem din pepene verde fără zahăr. Cea mai simplă rețetă, cu un ingredient secret

Laptele răcește un pic și s adaugă în bolul cu restul ingredientelor. Amestecați bine aluatul ca să nu fie cocoloașe. 

În acest moment, tapetați o formă de 20x25 cm cu hârtie pergament și turnați aluatul. Pandișpanul se coaceți timp de 40 de minute la o temperatură de 180 de grade. Când este gata poate fi decorat cu zahăr pudră. Poftă bună!

BONUS: Tort de ciocolată fără ouă și fără unt pentru un mic dejun delicios

Dimineața avem nevoie de energie pentru a face față angajamentelor zilnice.  Consumăm diverse alimente la micul dejun, dar cele care conțin zahăr sunt preferate de majoritatea. Pe lângă faptul că sunt necesare organismului, produsele dulci, consumate în cantități moderate, ne încântă și ne binedispun.

Chiftele din ceapă, fără niciun gram de carne. Mesenii vor fi cuceriți de gustul lor

Cei cu unele intoleranțe ar trebui să mănânce produse de patiserie și alte deserturi, care nu conțin lapte sau făină. Dacă sunteți la dietă sau colesterolul și zahărul din sânge au valori ridicate, ar trebui să consumați un desert fără unt și zahăr.

Există multe rețete delicioase, cum ar fi cea a totului de ciocolată, fără ouă și fără unt. 

Pentru a pregăti un desert delicios, potrivit și pentru vegani și persoanele cu intoleranță la lactoză, aveți nevoie de:

250 grame de făină,

150 grame de zahăr;

230 ml lapte de ovăz;

90 ml ulei de semințe de floarea soarelui;

20 grame de cacao amară;

un plic de praf de copt;

un plic de zahăr vanilat.

Pentru cremă veți avea nevoie de:

250 ml lapte de cocos;

50 grame de zahăr;

20 grame de făină de cocos;

20 grame amidon de porumb.

Cum se prepară tortul

Într-un bol, se pune făina și praful de copt, se adaugă praful de cacao, zahărul și zahărul vanilat. În timp ce amestecați ingredientele uscate, turnați laptele de ovăz și uleiul. O tavă rotundă, de 20 cm diametru, se tapetează cu hârtie de copt. Turnați aluatul în tavă. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade circa 40 de minute.

Supă parfumată de ciuperci cu brânză: cu siguranță vei mai cere o porție


În timp ce blatul se coace, pregătiți crema. Într-o cratiță se toarnă laptele de cocos și zahărul. Acum porniți aragazul la foc mic și adăugați, în lapte, amidonul de porumb, amestecând. La final, se adaugă și făina de cocos. Când crema este destul de groasă, opriți aragazul.

Transferați crema într-un bol și acoperiți-o cu o folie, pentru a preveni formarea crustei. Blatul copt și răcit se taie în jumătate pe orizontală. Așezați primul blat pe un platou și acoperiți-l cu cremă. Deasupra așezați cea de-a doua foaie de blat.

Ketchup de casă. Ce produse să adaugi pentru a-l face mai aromat și mai bogat. Rețeta simplă

Pentru a face desertul mai delicios, puteți face o glazură. Topiți 100 de grame ciocolată neagră cu câteva linguri de lapte de cocos la bain-marie și apoi acoperiți tortul. Iată cum puteți pregăti deserturi delicioase fără ouă, unt și lapte. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel