Imane Khelif reclamă bullyingul de care are parte, după controversa cu testele genetice: Acest lucru are efecte masive și poate distruge oameni!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Imane Khelif denunță bullyingul, pe fondul controverselor de gen de la Jocurile Olimpice.

Imane Khelif a condamnat întrebările legate de sexul ei și remarcile cu care s-a confruntat din cauza lor și a cerut încetarea „hărțuirii tuturor sportivilor”, în primele sale comentarii ample pe această problemă, scrie NY Post.

Khelif, în vârstă de 25 de ani, și Lin Yu-ting s-au aflat în centrul controverselor cu privire la afirmațiile privitoare la sexul lor, care au izbucnit joi după ce italianca Angela Carini s-a retras din meciul împotriva lui Imane Khelif după numai 46 de secunde.

„Am simțit o durere mare în nas și i-am spus „Stop”. Din nasul meu a început să curgă sânge de la prima lovitură. Am luptat foarte des în echipa națională. Mă antrenez cu fratele meu. Întotdeauna am luptat împotriva bărbaților, dar am simțit prea multă durere astăzi”, a spus italianca.

Cu toate acestea, la scurt timp după ce a izbucnit scandalul, Carini a anunțat că vrea să-și ceară scuze în fața lui Khelif, după controversele legate de gen.

„Toată această controversă mă întristează. Îmi pare rău și pentru adversara mea. Dacă IOC a spus că poate lupta, respect acea decizie”, a declarat Angela Carini pentru ziarul italian Gazzetta dello Sport.

Imane Khelif reclamă bullying-ul de care are parte

„Trimit un mesaj tuturor oamenilor din lume să susțină principiile olimpice și Carta Olimpică, să se abțină de la agresiune față de toți sportivii, pentru că acest lucru are efecte, efecte masive”, a spus Khelif în arabă, într-un interviu pentru SNTV, potrivit SNTV. Associated Press.

„Poate distruge oameni, poate ucide gândurile, spiritul și mintea oamenilor. Poate diviza oamenii. Și din această cauză, am rugămintea să ne abținem de la agresiune.”, a zis Imane Khelif.

CITEȘTE ȘI         -        Imane Khelif a început să plângă după meciul de sâmbătă: "E o chestiune de demnitate și onoare pentru fiecare femeie"

Asociația Internațională de Box le-a interzis lui Imane Khelif și Lin Yu-ting accesul la Campionatele Mondiale din 2023, pentru că ar fi eșuat la un test de eligibilitate de gen pentru competiția feminină. O scrisoare scursă în presă dezvăluie că IBA a transmis, anul trecut, organului de conducere al Jocurilor Olimpice că ADN-ul lui Imane Khelif „era cel al unui bărbat”.

Khelif s-a identificat ca femeie încă de la naștere, este menționată ca femeie pe pașaportul ei și a concurat în box feminin de când a început acest sport.

„Sunt în contact cu familia mea două zile pe săptămână. Sper că nu au fost afectați profund”, a spus Imane Khelif, după care a adăugat: „Ei sunt îngrijorați pentru mine. Dacă Dumnezeu vrea, această criză va culmina cu o medalie de aur și acesta ar fi cel mai bun răspuns”.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a apărat joi decizia de a permite participarea lui Imane Khelif și Lin Yu-ting la Jocurile Olimpice de la Paris, în ciuda unei controverse legate de gen. 

CITEȘTE ȘI          -          Pugilista care a abandonat meciul după 46 de secunde vrea să îi ceară scuze lui Imane Khelif după controversele legate de gen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel