Data publicării:

Imaginile zilei din Rusia, după incursiunile din Belgorod și Kursk și prăbușirea avionului militar Il-76 / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Freepik
Freepik
Federația Rusă s-a confruntat astăzi cu incursiuni în zona de graniță cu Ucraina și cu prăbușirea unui avion care avea 15 oameni la bord.

Legiunea Libertatea Rusiei și Batalionul Siberian susțină că au lansat atacuri asupra teritoriului Federației Ruse de la granița cu Ucraina, scrie Sky News.

Mai multe imagini au apărut astăzi pe rețeaua X.

„Ne vom lua pământul de la regim centimetru cu centimetru”, a spus Legiunea.

Se pare că incursiunile au vizat regiunile Belgorod și Kursk la primele ore ale dimineții.

Ministerul rus al apărării a declarat presei de stat că forțele sale au prevenit o „încălcare” a granițelor sale și că a forțat grupurile armate să se retragă cu pierderi semnificative.

Andriy Yusov, un purtător de cuvânt al serviciilor secrete ucrainene, a declarat pentru Canal 24 că operațiunile grupurilor sunt independente de Ucraina și a spus că este implicată și o a treia unitate, Corpul Voluntar al Rusiei.

Legiunea Libertății Rusiei a declarat acum câteva ore că deține controlul asupra satului Tetkino din regiunea Kursk.

Avion prăbușit în Federația Rusă

Un avion de transport militar Il-76 s-a prăbușit în regiunea Ivanovo din Rusia, a declarat ministerul apărării al țării pentru agențiile de presă de stat.

La bordul avionului se aflau opt membri ai echipajului și șapte pasageri. Acesta s-a prăbușit după ce unul dintre motoarele sale a luat foc în timpul decolării, a spus ministerul.

Incidentul a avut loc în jurul orei 13.00, ora locală.

Pe rețeaua X au început să apară videoclipuri cu o aeronavă în cădere, probabil în regiunea Ivanovo, care se află la nord-est de Moscova.

Alte imagini arată un avion cu flăcări la motor aflat n cădere liberă. Alte imagini arată o coloană de fum ce vine de la presupusul loc al prăbușirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel