IMAGINILE SERII cu Firea, Turcan, Barna. Provocare pentru politicieni. Cineva a lipsit. Ursu: A fost imposibilă prezența
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Provocare pentru politicienii din România!

Joi seară, în platoul Antena 3, în cadrul unei emisiuni care a fost moderată de Adrian Ursu și Sabina Iosub, au fost invitați șase copii selectaţi de Unicef şi Salvaţi Copiii. Aceștia au avut întrebări pentru politicieni.

Cei care au răspuns întrebărilor copiilor au fost Gabriela Firea (Partidul Social Democrat), Raluca Turcan (Partidul Național Liberal), Victor Ponta (PRO România), Eugen Tomac (Partidul Mișcarea Populară), Dan Barna (Alianța USR-PLUS), Daniel Ionașcu (Partidul Puterii Umaniste-Social Liberal).

La un moment dat, Adrian Ursu a spus: „Facem o mențiune, în legătură cu absența unei formațiuni politice, am încercat să obținem prezența unui reprezentant al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, a fost imposibil acest lucru, e zi de lansare de candidaturi astăzi, știm că e campanie electorală și știm unde sunt secțiile electorale ale UDMR, așa că a fost imposibilă prezența în platou.”

2. -imagine fara descriere- (antena3_platou_21951100.JPG)

3. -imagine fara descriere- (platou_antena3_copii_67505300.JPG)

Cine sunt cei șase copii care au pus întrebări 

Rareș Ștefan Dragomir - 12 ani, membru al Boardului Copiilor

"Eu sunt Rareș, am 12 ani și învăț la școala ”Luceafărul” din București. Participarea copiilor înseamnă foarte mult pentru mine deoarece noi, copii, suntem viitorul și merităm să avem o voce care să fie luată în serios. Ce m-a determinat să aplic ca membru în Boardul Copiilor a fost dorința de socializare și, în același timp, de a ajuta copiii României, într-un fel sau altul. Pasiunile și hobbyurile mele sunt: socializarea, cititul, joaca, excursiile în natură."

Sophia Cîrlan – 17 ani

"Mă numesc Sophia, am 17 ani și sunt elevă in clasa a 12-a la Colegiul Național “Gheorghe Lazar” din București. Sunt implicată in diverse acțiuni de voluntariat și sunt și membru al Bordului Copiilor. Mă atrag foarte multe domenii - istoria, filosofia, relațiile internaționale, dar și drepturile omului, respectiv drepturile copilului. Sunt, in aceeași măsura, foarte pasionata de dinamica vieții politice de la noi din țara, chiar dacă nu am împlinit vârsta legală pentru a-mi exercita dreptul la vot. Mă consider o persoană multilaterală, flexibilă și bine informata in legatura cu realitățile secolului XXI."

Sebastian Dodiță – 17 ani

"Numele meu este Sebi, am 17 ani și sunt din Ploiești. Eu cred că a participa într-un proiect înseamnă a învăța și apoi a-i ajuta și pe alții să învețe, înseamnă să promovezi, sa te dezvolti si sa-i ajuti si pe altii sa se dezvolte. Cred ca, odată implicat într-o activitate, ajungi o persoană responsabilă și capabilă să gestioneze diferite situații. Participarea mea în Boardul Copiilor este de departe o experienta importantă, plină de plăcere si muncă. Ca hobby-uri, menționez pianul, dar și dezbaterile, pe care le practic ca membru în Asociația de Educație Socială."

Antonio Lăcătuș – 10 ani

"Pasiunea mea e sportul. Tata m-a învățat că, dacă vrei să ai ce ți-ai propus în viață, trebuie să muncești. Nu trebuie să aștepți de la nimeni ceea ce tu însuți poți să faci. În această perioadă aș vrea să fiu mai mult împreună cu copiii, colegii mei, să ne întoarcem la școală și să îmi pot relua antrenamentele și participarea la concursuri."

Corina Constantin – 11 ani

"Îmi place să învăț, să aflu lucruri noi, să văd cu ochii minții toate lucrurile la care nu pot ajunge deocamdată. Și eu și sora mea am făcut parte din programele Salvați Copiii iar acum sunt voluntar, dau din tot ce am învățat și celorlați copiii.  Nu știu dacă o sa schimb lumea dar poate o voi face un pic mai bună."

Loreema – 16 ani

“Cred in puterea noastră, a fiecăruia de a schimba vieți. Acesta este și motivul pentru care am ales să devin voluntar al Organizației Salvați Copiii România. Vreau să ajut copiii care provin din familii vulnerabile să aibă o copilărie mai fericită, să îi ajut atât cât pot eu. Eu am avut o copilărie normală și vreau să dau înapoi, cumva, celor care nu au…Îmi place școala, îmi place româna și latina, sunt pasionată de pictură și sport. Cele mai importante calități: sunt răbdătoare, atentă și perseverentă.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel