Data publicării:
Imaginile pe care trebuie să le vadă TOȚI cei care vor gratuitate la tren: Dați mai departe să vadă toată lumea cum am fost UMILIȚI
Alexandru Nechita este un adolescent care s-a născut cu o malformaţie de membre inegale. Și-a petrecut toată copilăria prin spitale, fiind supus la zeci de intervenţii chirurgicale.
Și pentru că n-ar fi suficient că viața a fost foarte dură cu el, mai primește palme și de la oamenii care ar trebui să-l ajute, să-i facă traiul mai ușor.
Mama lui a povestit că a vrut să plece cu trenul în weekend, dar la casa de bilete au fost informați că nu mai sunt locuri decât în picioare. Apoi au vorbit cu controlorul care i-a spus: ”ca să vă iau trebuie să plătiți locul în picioare dublu deoarece gratuit nu vă pot lua”. Femeia a povestit că a fost plimbată de la controlor la casa de bilete și iar înapoi la controlor: cu un adolescent care se chinuie să meargă!
”La casa de bilete mi-a zis că nu mai sunt locuri nici în picioare, iar domnul controlor a spus că putem sta în picioare, dar să plătim dublu. Și-a bătut joc de noi, trenul fiind cam gol. Lumea nu stătea în picioare, ci pe scaune. Pe noi, controlorul ne-a lăsat pe din afară, a trebuit să luăm alt tren. Alexandru a urcat foarte greu în cârje. Trageți voi concluzia și dați mai departe să vadă toată lumea ce se întâmplă în România noastră, cum am putut să fim umiliți”, a povestit mama lui Alexandru.
De ce în sistem apare că nu mai sunt bilete, deși trenul este liber
Dat fiind faptul că gratuitatea pe tren a studenților este nelimitată, adică nu există un anumit număr de călătorii, ei își iau bilete din timp, pe ideea să fie. Apoi, dacă intervine altceva și dacă nu ajung la timp, știu că își pot face o nouă rezervare, dar în calculator apare locul luat, iar oamenii - care nu sunt studenți - sunt nevoiți să stea în picioare, INDIFERENT DACĂ POT SAU NU FACE ACEST LUCRU DIN CAUZE MEDICALE!!!
Problema nu este că studenții au gratuitate pe tren, problema este ideea de "fără număr". Ei pot face rezervări zilnic, de mai multe ori. Dacă tu, om obișnuit, mergi la casă să îți iei bilet, afli că trenul este plin. Dar, în realitate, sunt șanse ca trenul să fie jumătate gol. Studenții iau bilete, dar dacă au o altă problemă, nu mai vin la gară, știind că pot să-și ia oricând alt bilet. Poate că sistemul ar trebui regândit astfel încât să existe un anumit număr de călătorii.
Poate una dintre soluții ar fi co-plata, adică să plătească studenții, de exemplu, 10% din preț.
Iată imaginile cu Alexandru chinuindu-se în trenul CFR unde studenții consideră că au DREPTUL să meargă gratuit, asta în timp ce oamenii bolnavi sunt UMILIȚI:
Alexandru Nechita a primit un diagnostic crunt la naştere: o malformaţie congenitală din cauza căreia are membrele drepte, atât piciorul cât şi braţul, mai scurte decât cele stângi.
Alexandru trăiește în România care nu îi oferă gratuitate NELIMITATĂ pe tren, în timp ce studenții se bucură de ceea ce ei consideră acest lucru un drept.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News