România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 22 oct, 11:07
Imaginile MORȚII în Nigeria. Au fost împușcați în timp ce cântau imnul și fluturau drapelul țării
Foto: Agerpres
Protestatarii din Nigeria spun că nu vor renunța să mai iasă în stradă, chiar și după ce au fost măcelăriți de forțele de ordine.

Mai mulți martori care au participat la evenimentele nefericite din capitala Nigeriei, Lagos, au povestit ororile prin care au trecut protestatarii. Agboola Fabiyi era la protest când a văzut soldați înarmați apropiindu-se de o tabără pașnică de manifestanți din Lekki, o zonă de lux din capitala comercială a Nigeriei, Lagos. Protestatarul, în vârstă de 28 de ani, a declarat că unii dintre soldați au ajuns la mulțime și le-au cerut să plece în conformitate cu măsurile în vigoare impuse de autorități. Când protestatarii au refuzat, Fabiyi a spus că soldații au început să tragă în aer, înainte de a-și întoarce armele spre ei.

„Nu ne-am imaginat niciodată că vor începe să tragă asupra noastră, pentru că eram pașnici și nu aveam arme”, a spus Agboola Fabiyi. Acesta a completat: „În cel mai rău caz, ne-am așteptat ca soldații să arunce cu gaze lacrimogene pentru a ne dispersa”.

Mai mulți martori oculari au prezentat informații similare pe rețelele de socializare și la știri, descriind un atac neprovocat care a dus la indignare atât în Nigeria, cât și în străinătate. Imaginile postate online au arătat manifestanții care fugeau în timp ce se trăgea și se auzeau sirene.

 

 

Armata neagă evenimentele

 

În același timp, armata nigeriană a negat împușcarea protestatarilor. Într-o postare pe Twitter, care preciza că nu există soldați în Lekki, a catalogat rapoartele drept știri false. 

„Au venit în camioane militare. Erau înarmați și purtau uniformă militară ”, a replicat Fabiyi. „Neagă ceea ce este atât de vizibil pentru toată lumea? Există videoclipuri în care ei trag asupra noastră”, informează AlJazeera.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro