Data actualizării:
Data publicării:

Imaginile cu Macron care bea o bere în 17 secunde au stârnit o dispută - Video

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Imaginile cu Emmanuel Macron care a băut o sticlă de bere în 17 secunde în vestiarul unui club de rugby din Franța au stârnit o aprigă dispută politică cu privire la consumul excesiv de alcool.

Președintele francez apare în clip în timp ce primește o sticlă de bere în vestiarul echipei Stade Toulousain, după ce aceasta a învins-o în finala campionatului Franței pe La Rochelle pe Stade de France din Paris. Meciul s-a disputat sâmbătă, scor 29 – 26, după o partidă dramatică în care s-a marcat un eseu în penultimul minut de joc.

Îndemnat să bea o bere, președintele francez a golit o sticlă de 0,33 în aplauzele personalului tehnic și ale jucătorilor. Apoi, trântește sticla goală pe masă, scrie The Guardian.

'Masculinitatea toxică în conducerea politică într-o singură imagine', a scris pe Twitter Sandrine Rousseau, deputat al Partidului Verde.

VIDEO

„Un președinte care împărtășește bucuria a 23 de jucători și ia parte la tradițiile lor. Asta e tot”, a răspuns Jean-René Cazeneuve, un deputat din partea partidului centrist al lui Macron.

Bernard Basset, de la asociația caritabilă Association Addictions France, a spus la BFMTV: „Președintele are o responsabilitate ca model în ceea ce privește stabilirea unui exemplu de comportament sănătos… În acest caz, el asociază sportul, petrecerile și consumul de alcool într-un context de presiune virilă a colegilor în care toată lumea bea un pic prea mult.”

William Lowenstein, medic și specialist în adicții, a declarat tot la BFMTV: „Este nepotrivit… Ai putea să o faci, dar nu în fața camerelor de luat vederi”.

Alegerea berii Corona, care era băutura preferată a președintelui de dreapta Jacques Chirac, a stârnit speculații cu privire la faptul că Macron a folosit-o pentru a se deschide către acest tip de electorat.

Atunci când președintele francez a fost filmat în luna martie, în timpul crizei reformei pensiilor din Franța, în timp ce bea o bere în Kinshasa, a fost acuzat că este rupt de preocupările obișnuite de acasă.

Însă majoritatea comentariilor au fost despre poziția lui Macron cu privire la alcool. Acesta este un susținător puternic al industriei vinului din Franța, spunând că bea în mod regulat un pahar de vin la prânz și încă unul seara. De asemenea, a fost acuzat că a apărat lobby-ul vinului și al alcoolului, blocând încercările autorităților de sănătate publică de a promova „Ianuarie sec”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel