Imaginile care au topit internetul! O pisicuţă a fost salvată în ultima clipă, înainte să moară de epuizare termică
O pisică deshidratată şi complet epuizată de căldură, care probabil nu mai băuse apă cu zilele, a fost salvată în ultimul moment.
Un bărbat a devenit peste noapte erou şi a primit toate laudele în online după ce a salvat o pisică de la epuizare termică. Când a găsit-o pe stradă, era complet deshidratată şi părea că abia se poate mişca. Animalul se chinuia sp traverseze o stradă aglomerată din Texas, însă mai mult îşi târa picioarele şi părea ameţită şi dezorientată, cel mai probabil de la insolaţie.
Bărbatul și-a dat seama că animalul suferea de căldură și l-a dus direct acasă, unde i-a dat apă şi mâncare. Acesta a mai spus în comentarii că pisicuţa era atât de însetată încât a trebuit să îi mai pună un bol cu apă în plus.
„Am găsit această pisică pe cale să moară. I-a fost foarte foame, dar mai ales sete”, a scris bărbatul în descrierea videoclipului.
@jimistewart5 Still figuring out tik tok! Heres a better version of the Rezzy the cat video! #fyp #foryou #foryoupage #texas #austin #viral #animal #animals #animaltiktok #nature #cattok #cat #animalrescue ♬ Angel - Sarah McLachlan
El și iubita lui au decis să boteze pisica Rezzy. La scurt timp după ce au adus-o acasă, cei doi au observat că animalul nu este microcipat, însă cu ajutorul internauților au reușit să-i găsească stăpânii. Rezzy aparținea unui cuplu mai în vârstă din apropierea locului unde a fost găsită. Stăpânii i-au spus bărbatului că pisica stă atât în interior, cât și în exterior, și probabil s-a rătăcit în timpul uneia dintre escapadele pe afară iar temperaturile de afară, efectiv, au făcut-o să cadă de pe picioare.
Potrivit Pet MD, epuizarea termică apare atunci când temperatura animalului devine periculos de ridicată. Semnele că un animal poate trece prin epuizare termică includ gâfâitul, labele transpirate, stare de agitație. Supraîncălzirea poate produce un accident vascular cerebral chiar şi la animale, atunci când temperatura corpului crește până în punctul în care nu se mai poate răci. Dacă bănuiești că o pisică suferă de epuizare termică, du-o rapid într-un loc răcoros, stropeşte-o cu apă rece și oferă-i multă apă de băut, înainte de a merge cu ea la veterinar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News