Data publicării:

Imaginile care arată exact cum au murit pasagerii submersibilului Titan. Au devenit virale - Video în articol

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imaginile care arată exact cum au murit pasagerii submersibilului Titan. Au devenit virale / Foto: Captură video Youtube AiTelly
Imaginile care arată exact cum au murit pasagerii submersibilului Titan. Au devenit virale / Foto: Captură video Youtube AiTelly

Imaginile grafice care arată exact cum au murit pasagerii submersibilului Titan au devenit virale pe internet.

Un videoclip detaliat care arată cum submersibilul Titan a explodat și i-a ucis astfel pe cinci bărbați aflați la bord a devenit viral pe rețelele de socializare.

Contul de YouTube AiTelly a prezentat o animație grafică care arată cum a avut loc implozia, explicând cum și de ce submarinul a pierdut contactul cu nava-suport pe 18 iunie, la mai puțin de două ore după ce a plecat spre epava Titanicului, aflată la aproape 4.000 de metri adâncime, scrie Daily Mail.

Câteva zile mai târziu, resturile sale au fost recuperate. S-a spus că submersibilul a suferit o "implozie catastrofală". Turiștii Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, Shahzada Dawood, în vârstă de 48 de ani, și fiul său Suleman Dawood, în vârstă de 19 ani, dar și pilotul Marinei Franceze, Paul-Henry (PH) Nargeolet și CEO-ul OceanGate, Stockton Rush, au murit toți.

VEZI ȘI: Lew Palter, un cunoscut actor care a jucat în Titanic, a murit la 94 de ani

"Construcția din fibră de carbon a lui Titan a fost problema"

Noua animație, care folosește un software open-source numit Blender, a arătat cum "designul experimental" al submersibilului Titan a fost diferit de subtehnologia existentă, care folosește oțel, titan și aluminiu.

Realizatorilor le-au luat 12 ore pentru a conecta datele despre OceanGate în software-ul de modelare 3D și pentru a crea animația grafică pentru spectatori. În cele din urmă, susțin experții, construcția din fibră de carbon a lui Titan a fost problema, deoarece materialul se poate "crăpa și rupe brusc".

Cei care au făcut videoclipul au arătat chiar și interiorul submarinului, spunând: "Acesta este probabil unul dintre submarinele de bază pentru scufundări adânci pe care le veți vedea vreodată".

VEZI ȘI: Mama tânărului de 19 ani care a pierit la bordul submersibilului Titan i-a cedat locul fiului său

Youtube video image

Pe 18 iunie, submarinul OceanGate a fost lansat în jurul orei 8 dimineața în Oceanul Atlantic, deasupra locului în care se află epava Titanicului. Cei cinci pasageri au început să coboare în timp ce Rush conducea nava. La 9:45 submersibilul a pierdut contactul cu nava sa-mamă, Prințul Polar.

OceanGate Expeditions a avut nevoie de opt ore pentru a raporta submarinul dispărut la Paza de Coastă a SUA, după ce acesta a pierdut contactul.

Acest lucru a dus la un răspuns internațional masiv pentru salvarea celor cinci pasageri. Navele de pe tot globul au început să facă ajute la căutarea submarinului dispărut, în timp ce orele și oxigenul estimat scădeau. În cele din urmă au fost găsite rămășițele submersibilului, stabilindu-se că cei cinci membri ai echipajului au murit în mod tragic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel