Data publicării:

Imagini virale cu un cocoș de munte: Cred că avem un nou membru în trupă. Ne gândim serios să îl cooptăm pentru cântările din acest sezon / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Orion TV, Monitorul de Dorna, Orion FM YouTube
Sursă foto: Orion TV, Monitorul de Dorna, Orion FM YouTube
Un membru al formației „Top Bucovina” s-a întâlnit cu un cocoș de munte în Călimani. Ceea ce a urmat a fost de-a dreptul inedit.

Moment inedit în Munții Călimani, unde Cristi Doroftiesei, împătimit iubitor al naturii și liderul formației „Top Bucovina”, s-a întâlnit cu un cocoș de munte.Deși trompetistul a mai avut parte de întâlniri similare în anii trecuți, de data aceasta i-a și cântat la trompetă animalului. Imaginile au fost surprinse de cei care l-au însoțit pe Cristi și se poate vedea cum pasărea se urcă inițial în palma acoperită de mănușă, iar apoi Cristi ridică brațul stâng în timp ce, cu mâna dreaptă, îi interpretează „Cântec despre Bucovina”, conform Monitorul de Dorna.

După ce câteva secunde îi rămâne în zona cotului, cocoșul face 3-4 pași, pe mână, până se așează pe cap, rămânând pe căciula lui Cristi, unde rămâne pe toată durata „concertului”.

„Cred că avem un nou membru în trupa. La cât de meloman era exemplarul pe care l-am întâlnit ne gândim serios să îl cooptăm pentru cântările din acest sezon”, a declarat râzând Cristi Doroftiesei, chiar de la locul întâlnirii cu cocosul de munte, din Munții Călimani.

Youtube video image

Cocoșul de munte este o specie de păsări care face parte din aceeași familie cu prepelița și potârnichea, fiind însă mai mare decât acestea. Este o specie sedentară prezentă pe cea mai mare parte a continentului european. În captivitate trăieşte până la 18 ani. La specia cocoș de munte există un dimorfism sexual accentuat, adică o deosebire semnificativă între sexe.

Masculul este mai mare atingând o greutate de 4-5 kg, deschiderea aripilor măsoară 90 de centimetri, iar înălțimea ajungând la 1 metru. Penajul este pe spate, cap și aripi de un brun închis, iar pieptul are o culoare verde cu lucii metalice.

În perioada împerecherii masculii devin agresivi, putând ataca chiar şi omul. În timpul rotitului, masculii îşi desfac coada în evantai şi scot sunete puternice ce atrag femelele. Femela depune de obicei până la zece ouă la sfârşitul lui aprilie şi începutul lunii mai. Incubaţia durează în medie 26-29 de zile şi este asigurată numai de către femelă. Cocoşul de munte este o specie caracteristică zonelor de pădure de conifere, dense, înalte şi întunecate, dar care au şi luminişuri deschise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel