Imagini spectaculoase cu o BALENĂ gri. S-a lăsat PUPATĂ de turiști - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Imagini spectaculoase cu o BALENĂ gri. S-a lăsat PUPATĂ de turiști  / Foto: Captură video Youtube
Imagini spectaculoase cu o BALENĂ gri. S-a lăsat PUPATĂ de turiști / Foto: Captură video Youtube
Vezi în articol imagini spectaculoase cu o balenă gri.

O balenă “pupăcioasă” a făcut senzație printre turiștii din Mexic. Mai mulți oameni aflați la o plimbare cu barca au avut o surpriză de proporții când aceasta a apărut chiar lângă ei. Balena cenușie a fost foarte prietenoasă și s-a lăsat chiar pupată de turiști, înainte de a-i stropi cu apă, scrie Daily Mail.

Alex Banky, în vârstă de 36 de ani, se afla într-o excursie cu barca în Golful Magdalena, Mexic, când o balenă curioasă de 45 de tone a început să iasă la suprafață, chiar lângă vasul său. Filmări uimitoare filmate pe 1 februarie arată balena gri uriașă chiar lângă barca lui Banky. Filmarea a devenit virală pe rețelele de socializare. În imagini se poate vedea cum balena înoată liniștit pe lângă oameni și se apropie foarte mult de aceștia, astfel încât unii turiști au putut să se aplece și să o pupe.

„Te face să înțelegi că suntem cu toții conectați"

„A fost o experiență magică, uimitoare și unică. Vibram de emoție.", a spus unul dintre turiști.

„Te face să înțelegi că suntem cu toții conectați cumva și că, deși acest animal ar fi putut răsturna cu ușurință bărcile în care eram, a ales să fie curios și amabil.", a spus Banky.

Banky a făcut turul cu barca pentru a sărbători că a devenit ofițer în Marina Comercială din SUA.

„Prietenoasele” („The Friendlies”), așa cum sunt „denumite” balenele gri, vin în Golful Magdalena în timpul migrației anuale. Ele rămân aici de la jumătatea lunii ianuarie până la mijlocul lunii aprilie, apoi pleacă spre nord, spre Alaska.

Un bărbat a fost înghițit de o balenă. Cum a scăpat

Americanul Michael Packard, scafandru profesionist, obișnuia să se scufunde pe fundul oceanului pentru a pescui homar. La un moment dat, a fost prins în lanţul alimentar al unei balene cu cocoașă și a remarcat că a fost înghiţit complet de mamiferul uriaș.

”Dintr-o dată, am simţit cum mă trage ceva şi am văzut deodată totul complet negru”, rememorează Packard, după ce a fost externat din spitalul Cape Cod. La scurt timp, bărbatul şi-a dat seama că balena l-a înghiţit. Pentru a se elibera, a început să se zbată pentru a-i transmite animalului că ceva nu este în regulă. Stânjenită de mişcările bărbatului îmbrăcat în costum de scafandru, balena l-a scos afară, la suprafaţa oceanului. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel