Imagini șocante de la o grădiniță din Rusia. Copiii de 4 și 5 ani sunt învățați să folosească mitraliere și grenade
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Imagini șocante de la o grădiniță din Rusia. Copiii de 4 și 5 ani sunt învățați să folosească mitraliere și grenade / Foto: Captură video Daily Mail
Imagini șocante de la o grădiniță din Rusia. Copiii de 4 și 5 ani sunt învățați să folosească mitraliere și grenade / Foto: Captură video Daily Mail
Copiii de 4 și 5 ani sunt învățați să folosească mitraliere și grenade la o grădiniță din Rusia. 

Copiii de la patru și cinci ani primesc lecții de război în Rusia lui Vladimir Putin. Imagini șocante arată un ofițer în echipament de luptă care demonstrează copiilor de la grădiniță o mitralieră Kalașnikov și un lansator de grenade antitanc. "Profesorul" este Pavel Firsov, dintr-o mișcare militaristă pro-Kremlin numită Combat Brotherhood, scrie Daily Mail.

Copiii de la grădinița nr. 31 din Korolev, de lângă Moscova, au fost învățați "calitățile care disting un adevărat apărător al patriei". Tatăl unui copil de la grădinița respectivă și-a exprimat indignarea față de orele predate copiilor.

"Nu am fost avertizați. Am avut noroc că fiul nostru nu era la grădiniță în această zi", a declarat el.

Firsov este un "veteran al operațiunilor militare" și dă în mod regulat lecții militare copiilor mai mari. Cursurile au loc pe măsură ce zeci de mii de soldați ruși au murit în încercarea lui Vladimir Putin de a invada Ucraina. Imaginile video ajunse virale pe rețelele sociale au fost dur criticate de internauți.

Ce sunt dronele kamikaze pe care Rusia le-ar folosi în războiul din Ucraina

Rusia a lansat o serie de atacuri cu drone "kamikaze" în Ucraina, în ultimele săptămâni, lovind infrastructura civilă și semănând teroare în orașele ucrainene, departe de primele linii ale războiului, scrie CNN.

Guvernul ucrainean spune că Kievul, Vinnytsia, Odesa, Zaporizhzhia și alte orașe au suferit un val de atacuri cu drone și le-a cerut țărilor occidentale să-și intensifice ajutorul în fața noii provocări.

Dronele au jucat un rol semnificativ în conflict de când Rusia și-a lansat invazia pe scară largă în Ucraina, la sfârșitul lunii februarie, dar utilizarea lor a crescut de când Moscova a achiziționat noi drone de la Iran, în cursul verii. Ucrainenii înșiși au folosit drone kamikaze pentru a lovi ținte rusești și le-au cerut aliaților să le furnizeze mai multe astfel de arme mortale. Iată ce știm despre aceste drone.

Dronele kamikaze sau dronele care se autodistrug sunt un tip de sistem de arme aeriene. Ele sunt cunoscute ca o „muniție rătăcitoare” deoarece sunt capabile să se învârte pentru o perioadă de timp într-o zonă identificată ca o țintă potențială și să lovească doar odată ce un inamic este identificat.

Sunt mici, portabile și pot fi lansate cu ușurință, iar principalul lor avantaj este că sunt greu de detectat și pot fi ghidate de la distanță.

Numele "kamikaze" se referă la faptul că dronele se autodistrug. Spre deosebire de dronele militare tradiționale, mai mari și mai rapide, care se întorc la bază după aruncarea rachetelor, dronele kamikaze sunt proiectate să se prăbușească într-o țintă și să explodeze, detonându-le focosul și distrugându-se în acest proces. Sunt mai mici și mai ușor de controlat decât rachetele de croazieră. Rusia şi Iranul resping acuzaţiile formulate de Kiev şi ţări occidentale că în atacurile din Ucraina sunt folosite drone iraniene Shahed 136 care explodează la impact. Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a declarat marţi presei că Rusia utilizează aeronave fără pilot (unmanned aerial vehicle, UAV) de fabricaţie internă. Vezi mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel