Imagini din Spitalul Sfântul Pantelimon. Ce pică din țevi pe medici și pe mâncare - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Medicii și asistentele din spitalul Sfântul Pantelimon au ajuns în situația disperată de a trimite filmări tuturor în speranța în care poate cineva va veni să-i ajute cu reparațiile din spital. 

UPDATE: Dreptul la replică al spitalului: ”Departamentul de relații publice al spitalului precizează următoarele: În cursul dimineții de luni (18 martie 2024) am fost sesizați cu privire la o avarie apărută în noaptea de duminică spre luni la o țeavă de apă caldă la subsol, care pica la o îmbinare.  Au fost luate imediat măsurile de izolare și protecție. Nu au fost afectate securitatea bolnavilor și calitatea hranei pacienților.  Avaria a fost la o țeavă de apă caldă, nu la o țeavă colectoare/de canalizare, speculațiile fiind strict părerea unor angajate care și-au asumat cele afirmate.  În prezent, întreaga coloană de apă caldă avariată a fost înlocuită, fapt confirmat și de Direcția de Sănătate Publică și Inspecția de Stat de la Ministerul Sănătății. Fiind un culoar de trecere, nu s-a pus problema nici de a fi afectate vestiarele sau spațiile în care angajații se schimbă. Ne preocupă continuu creșterea calității serviciilor medicale oferite”. 

Citește și aici: EXCLUSIV  DSP, control la Spitalul de Urgență ”Sf. Pantelimon“ din București, după imaginile DCNews. ”În momentul de față, problema este rezolvată”

”Ne aflăm în Spitalul Sfântul Pantelimon, la subsol. Uitați-vă în ce condiții ne putem schimba. În fiecare zi, de câte ori venim la muncă, ne curge apă în cap din această conductă, iar fetele trec cu masa pe aici și apa picură în oale” a spus cea care a filmat.  

Persoanele care treceau cu vasele cu mâncare au completat: ”Picură niște pipi”. ”Așa, niște pipi... și ne picură în cap în fiecare dimineață. Astea sunt condițiile noastre. Poate cineva vine să vadă și să rezolve problema” continuă cea care filmează. În acest timp, se aud alte voci pe fundal: ”Cine să repare, tata mare? Lasă să ne pice c*cat în cap”.

Spitalul Sfântul Pantelimon se află în administrarea Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București.

Iată ce mai arată regulamentul de funcționare: 

- Contractul de furnizare de servicii medicale al Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf.Pantelimon” cu C.A.S.M.B. reprezintă sursa principală a veniturilor în cadrul bugetului de venituri şi cheltuieli şi se negociază cu conducerea C.A.S.M.B. de către Managerul unităţii în funcţie de indicatorii stabiliţi în contractul-cadru de furnizare de servicii medicale. Proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al spitalului se elaborează de către conducerea spitalului pe baza normelor metodologice aprobate prin Ordinul Ministerului Sănătăţii Publice. 

- Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf.Pantelimon” monitorizează lunar execuţia bugetară, urmărind realizarea veniturilor şi efectuarea cheltuielilor în limita bugetului aprobat.

- Spitalul se află în subordinea Direcției de Sănătate Publică a municipiului București și este ordonator terțiar de credite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel