Imagini dramatice cu nava care a blocat canalul Suez / FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Imagini dramatice cu nava care a blocat canalul Suez    /    Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Imagini dramatice cu nava care a blocat canalul Suez / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O navă pierdută de sub control a blocat Canalul Suez.

Conform BBC, autoritățile au trimis remorchere pentru a clinti nava de 400 metri lungime și 59 metri lățime, „Ever Given” pe numele său, însă aceasta ar putea rămâne acolo zile întregi. Incidentul a avut loc la mică distanță de portul nordic din Suez, marți dimineața (vezi AICI).

Compania Evergreen Marine Corp din Taiwan, care închiriază nava în condiții de închiriere temporară, a declarat că armatorul a informat-o că nava „a fost lovită de un vânt puternic brusc, determinând carena să se abată de pe căile navigabile și să lovească accidental fundul canalului“

"Compania a cerut armatorului să raporteze cauza accidentului și să elaboreze un plan cu unități conexe, cum ar fi administrația canalului, pentru a ajuta nava să iasă din impas cât mai curând posibil", a spus Evergreen într-un comunicat.

Cu o vechime de peste 150 de ani, Canalul Suez este una dintre cele mai importante rute comerciale din lume și este tranzitate de aproximativ 10% din totalul comerțului maritim internațional, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel