Imagini din Parlament. Dana Chera: Mi s-a făcut FRICĂ! Eu n-o să-i votez niciodată!
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Dana Chera
Dana Chera
„Nu mai e despre partide, baroni, corupți. E despre niste principii de viață”, transmite Dana Chera. Aflați în rândurile următoare la ce se referă. 

„Puterea imaginii este uluitoare. Puține sunt cele care pot zdruncina conștiințele așa de puternic. Atât de simplu, direct, clar.

Ieri așteptam la semafor un verde care se lăsa greu. Ce bine! În stânga mea, o familie cu 2 copii. Toți erau în mașină și… purtau măști. Se vedea că le era greu. Copiii chiar se scărpinau iritați. Cred că elasticul le înroșise urechile. În fața mea, pe trecerea de pietoni, un cuplu. O doamnă și un domn, pe la 70 de ani. Ea trăgea de mâna lui să se grăbească, el trăgea de un cărucior din care ieșeau câteva fire de ceapă verde. Amândoi, adusi de spate, transpirati, purtau măști. Unele largi și ponosite. Dar purtau măști.

Mi-am zis: uite, oamenii! Fiecare încearcă, așa cum poate, să repecte legea. Să se protejeze. Să protejeze!

Seara, la știri, imagini din parlamentul României. Spațiu închis. Niște bărbați, nas în nas, râdeau. Se atingeau complice și… făceau, importanți, legi pentru noi. Adică se bucurau că au modificat o lege pe care tot ei o dăduseră. Acum, așa se potrivește. Să fie modificată. Unii cu măști, cei mai mulți… fără. Mi-au venit în minte imaginile de la prânz.

Și mi s-a făcut frică și revoltă.

Și lehamite. Cum vor rămâne acești domni parlamentari, care se cred stăpânii lumii, în cărțile de istorie!? Cum să fie respectați pentru ceea ce sunt?! Declarațiile politice nu se fac așa! Pentru așa ceva nu există imunitate! Pentru sfidarea legii există pedepse! Concrete! Fix în legile pe care ei le dau și pe care le flutură când le vin bine la calcule!

Aici și acum nu mai e despre partide, despre baroni, despre corupti, despre privatizări. E despre niste principii de viață, puține, pe care le ai sau nu le ai. Intotdeauna am pledat pentru importanța Parlamentului, ca for legislativ! Am strâns din dinți și am acceptat, în numele democrației, că niște personaje puțin spus dubioase au în pix legile după care mă ghidez. E o limită în toate. Sfidarea legilor în casa în care se fac legile este extrem de periculoasă. Puterea exemplului rău se împrăștie în societate cu viteza unui virus pandemic. Eu întreb: de la cine vor domnii ăștia voturi? Care le e publicul țintă pe care încercă nonșalant, ca niște băieți de cartier, să-l cucerească? Ce profil are?! Eu nu mă regăsesc! Eu n-o să-i votez niciodată!”, a scris Dana Chera pe danachera.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel