Imagini de la Târgul de Crăciun votat cel mai frumos din Europa. Galerie foto din Budapesta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Târgul de Crăciun organizat în Craiova se plasează anul acesta al doilea în topul european, pe primul loc fiind cel din Budapesta.   

Clasamentul s-a făcut în baza unui record de 600.000 de voturi ale călătorilor din 168 de țări. Astfel, organizația European Best Destinations (EBD) a realizat lista cu "cele mai frumoase târguri de Crăciun de vizitat în perioada 2023-2024".

Pe primul loc, călătorii au ales sărbătoarea de Advent a Ungariei de la Bazilica din Budapesta drept favorită. Acest târg de Crăciun se află în fața Bazilicii Sf. Ștefan, pe una dintre cele mai frumoase piețe ale capitalei Ungariei.

Târgul de Crăciun organizat în inima Budapestei este unul micuț, nu foarte aglomerat, ce oferă, la fel ca toate târgurile de Crăciun, produse artizanale, dar și produse alimentare tradiționale și specifice. De asemenea, sunt prezente căsuțele cu suveniruri lucrate manual, specifice țării sau perioadei de sărbători. Chiar dacă târgul în sine este unul mic, probabil este avantajat de oportunitățile de turism din zonă: dincolo de cele câteva restaurante la care să stă la coadă pentru a intra (altele fiind absolut goale), vizavi de acest târg, cu trecere printr-un parc și el animat de o roată ce parcă a devenit specifică atmosferei de sărbători, se află strada de shopping, îmbrăcată în milioane de luminițe de Crăciun. La 5 minute de mers pe jos de târg este celebrul Pod cu Lanțuri ce duce, tot la pas, la vestitul Bastion al Pescarilor și la Castelul Buda. Pe partea cu Târgul mai pot fi vizitate Parlamentul ungar, în fața căruia poate fi văzut tributul adus evreilor unguri ”Pantofi pe Malul Dunării”. Oamenii lasă lumânări, flori și scrisori în perechea de încălțări care i-a impresionat cel mai tare. Bineînțeles, poate fi vizitată și Bazilica Sfântul Ștefan. Și aceste mici detalii, aflate la o aruncătură de băț una de cealaltă, probabil au propulsat Târgul de Crăciun din Budapesta pe primul loc. De remarcat este că Târgul era plin de turiști din România, Spania sau Italia și mai puțin de oameni de-ai locului. 

Iată câteva imagini din Budapesta, de la Târgul de Crăciun: 

Foto Roxana Neagu

Vezi mai mult în GALERIA FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel