Imagini comparative cu mai multe animale sălbatice. Fotograf: Vă puteți da seama cât de mare e un râs / FOTO
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 02 apr 2021, 18:04
WhatsApp
Imagini comparative cu mai multe animale sălbatice. Fotograf: Vă puteți da seama cât de mare e un râs / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Imagini comparative cu mai multe animale sălbatice. Fotograf: Vă puteți da seama cât de mare e un râs / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Majoritatea oamenilor cunosc felul în care arată animalele sălbatice, însă este puțin probabil să cunoaștem diferențele de dimensiune dintre acestea, tocmai din cauza faptului că nu putem să le vedem împreună.

Fotograful profesionist Daniel Opaiț, unul dintre cei mai experimentați în domeniul wildlife photography din România, a reușit să surprindă, cu ajutorul unei camere montate pe trunchiul unui copac, mai multe animale sălbatice care au trecut prin același loc, respectiv baza unui afloriment metamorfic din Munții Făgăraș.

Printre speciile care au fost surprinse de camera montată se numără pisica sălbatică, ursul, bursucul, capra neagră, dar și râsul. Cel din urmă, un animal discret al Munților Carpați, văzut în foarte puțin ocazii, și-a dezvăluit robustețea corpului comparativ cu cealaltă felină, pisica sălbatică.

„O comparație realizată din același punct, în care se văd diferențele de talie dintre câteva mamifere.

Dacă luați ca reper talia motanului (mai mare decât o pisică domestică obișnuită), vă puteți da seama cât de mare este un râs, de exemplu. Tot pentru o bună înțelegere, ursulețul are doar un an“, a scris Daniel Opaiț pe Facebook.

VEZI ȘI   -  „Chemarea râsului“. După ani de experiență, un fotograf a imortalizat discretul animal / FOTO+VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?