Imagini amuzante cu un URS dintr-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului. "Adevăratul BALOO" - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
 Imagini amuzante cu un URS dintr-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului. "Adevăratul BALOO" / Foto: Pixabay
Imagini amuzante cu un URS dintr-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului. "Adevăratul BALOO" / Foto: Pixabay
Imagini amuzante cu un urs au fost surprinse într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului.

Romsilva a publicat imagini amuzante cu un urs, surprinse într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului. Animalul a fost filmat în timp ce se scărpina de coaja copacilor. Vezi video AICI.

VEZI ȘI: Imagini rare cu un CERB în perioada bocănitului, surprinse într-o pădure din Caraș-Severin - VIDEO

"Adevăratul Baloo într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului, imaginile amuzante fiind filmate de o cameră de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului. Scărpinatul de coaja arborilor, chiar dacă este amuzant pentru noi, are un dublu rol pentru urși, scapă de paraziți și, în același timp, își marchează teritoriul, ceilalți urși simțind imediat mirosul lăsat pe arbori. Pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de urs din Uniunea Europeană , la noi în țară urșii având habitatul în zona munților Carpați.

Date interesante despre urși

Urșii simțul olfactiv foarte dezvoltat, cu mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale și un centru al mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului. Urșii fac deplasări lungi, folosind toate simțurile pentru a detecta hrana. Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva.

Parcul Național Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri , din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate.

Peste 150 de kilograme de deșeuri, strânse din zona Lacului Roșu

Într-o altă postare, Romsilva a anunțat că peste 150 de kilograme de deșeuri au fost strânse sâmbătă din zona Lacului Roșu de colegii  de la Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș.

"Cele 313 ocoale silvice din cadrul celor 41 de direcții silvice și administrațiile celor 22 de parcuri naționale și naturale din subordinea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva au participat sâmbătă, 18 septembrie, cu personal propriu și alături voluntari de pe plan local, la una din cele mai ample acțiuni de ecologizare în pădurile de stat administrate, în zonele limitrofe, pe căi de circulație și în zone de relaxare.", a anunțat Romsilva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel