Imaginea ZILEI la Aeroportul din Cluj-Napoca. Nu mai e nevoie de comentarii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Un cititor DC News a trimis pe adresa redacției o poză care pune multe semne de întrebare despre cum autoritățile respectă măsurile de combatere a coronavirusului.

Mai exact, am primit o poză realizată 'în data de 9 aprilie' în fața Aeroportului din Cluj-Napoca. Sursa citată mai spune că 'toate persoanele din fotografie sunt din Suceava și pleacă la muncă în agricultură în Germania. Așa respectă autoritățile carantinarea județului Suceava.'  Poza nu are nevoie de niciun comentariu.

Mai mult, am accesat site-ul Aeroportului din Cluj pentru a vedea dacă există zboruri astăzi. Am găsit mai multe zboruri 'suspecte'. Spun asta deoarece, conform ordonanțelor militare, este interzis zborul înspre/dinspre zone roșii, adică Germania. Iată dovada: 

Primele zboruri transportând muncitori agricoli sezonieri est-europeni în Germania, inclusiv din România, pentru a ajuta la strângerea recoltei de primăvară, în ciuda închiderii graniţelor din cauza pandemiei de coronavirus, au aterizat joi pe aeroporturile din Berlin şi Düsseldorf, relatează dpa.

Se aşteaptă ca muncitori din România, Polonia şi Bulgaria să se numere printre cei de la bordul a două zboruri operate de Eurowings, divizia low-cost a companiei Lufthansa, către Düsseldorf şi unul spre Berlin. Un zbor spre Karlsruhe în sud-vestul Germaniei este aşteptat vineri.

Nu au fost furnizate informaţii cu privire la numărul de muncitori care sosesc cu aceste zboruri. Ei urmează să ajute la recoltarea sparanghelului alb, o delicateţe de primăvară germană, precum şi a altor culturi. România le permite muncitorilor sezonieri să părăsească ţara, în ciuda crizei, iar guvernul german a ajuns la un acord săptămâna trecută pentru a primi 80.000 de muncitori sezonieri străini în condiţii stricte, repartizaţi în mod egal în aprilie şi mai, notează dpa.

Până în prezent, au fost înregistraţi 20.000 de muncitori agricoli pentru recoltat, a declarat o purtătoare de cuvânt a Eurowings la Köln, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel