Imaginea din Kabul, care a revoltat Regatul, publicată de un comandant britanic: Scandalos, mii de oameni sunt lăsați în urmă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Operațiune de salvare pe aeroportul din Kabul
Operațiune de salvare pe aeroportul din Kabul
O imagine spune mai mult decât o mie de cuvinte. Așa cred și britanicii după ce au văzut fotografia cu avionul de salvare care a plecat din Kabul cu doar o mână de oameni, printre care soția unui fost comandant Royal Marine. 

”Promisiuni goale” scriu jurnaliștii de la Daily Mail, care apreciază fotografia din Kabul drept șocantă. Ei arată că un avion aproape gol a plecat de pe aeroportul din Kabul. În avion, se afla și soția unui fost comandant Royal Marine, care a dezvăluit totul. 

Paul 'Pen' Farthing, un expat britanic care trăiește în Kabul, a fost separat de soția sa în timpul haosului care a cuprins Afganistanul. El a scris pe Twitter că ea acum este în drum spre casă. În cadrul postării a adăugat și o fotografie din interiorul avionului, care se crede a fi un avion norvegian. ”Acest avion este gol... scandalos, în timp ce mii așteaptă în afara aeroportului” a scris britanicul. 

Mii se oameni vor fi lăsați în urmă, când misiunea se va încheia

”Kaisa (n.r. soția lui Paul 'Pen' Farthing) este în drum spre casă, dar avionul este gol. Scandalos, în timp ce mii de oameni așteaptă în afara aeroportului Kabul, fiind zdrobiți, neputând intra. Din păcate, oamenii vor fi lăsați în urmă când această misiune se va încheia în timp ce noi nu putem s-o facem cum trebuie” a spus fostul comandant. 

Pentru Sky News, el a precizat că pleacă oră de oră avioane de salvare de pe aeroportul din Kabul, indiferent de numărul de persoane preluate, subliniind că oamenii nu pot intra în aeroport. ”Vom lăsa atât de mulți oameni în urmă” a mai afirmat el. 

Oficialii din apărare dau asigurări: niciun singur scaun nu este irosit

Imaginile sunt publicate în timp ce oficiali britanici din Apărare insistă că Marea Britanie folosește fiecare spațiu posibil, în timpul zborurilor sale de salvare, și transmit că ”fiecare oră contează” în efortul de evacuare. Ben Wallace a asigurat că forțele occidentale lucrează pentru a se asigura că ”niciun singur scaun nu este irosit”.

Totuși, rapoartele vin să-l contrazică. Săptămâna aceasta, sunt raportate zboruri de evacuare care au părăsit Afganistanul cu doar o mână de oameni la bord, în ciuda a mii de cetățeni străini și localnici care se luptă, la porțile aeroportului, să scape de amenințarea talibanilor. 

Jurnaliștii britanici dau exemplul unui Airbus A-400M german, cu spațiu pentru 150 de persoane, care a plecat cu doar 7 oameni.

Știrea momentului vine chiar din Germania, care trimite elicoptere militare în Afganistan pentru facilitarea operaţiunilor de evacuare, asta după ce un cetăţean german a fost rănit prin împuşcare în drumul spre Aeroportul internaţional din Kabul, anunţă Guvernul de la Berlin. 

Vezi aici: Un civil german a fost împușcat în Afghanistan, în drum spre aeroport

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel