Data publicării:
Imaginea despre Stephan Pelger și mesajul Oanei Roman, după moartea designerului, ar trebui să revolte pe toată lumea
M-a revoltat mesajul Oanei Roman după moartea lui Stephan Pelger.
„Am avut două rochii perfecte în viața asta până acum. Una făcută de Răzvan Ciobanu și asta bej creată de tine, Stephan Pelger. Amândoi ați plecat și nu știu cine o să-mi mai facă mie rochii perfecte!”, a scris Oana Roman.
Asta pare a fi grija principală a Oanei Roman după ce Stephan Pelger s-a spânzurat: cine îi mai face ei rochii perfecte. Niciun cuvânt despre depresie, niciun semnal de alarmă, dacă vreți, despre această boală care te face să-ți iei viața.
Oana Roman mai spune și că i-a luat câteva ore să preceseze că designerul nu mai este printre noi. Și, după câteva ore, a rezultat concluzia asta magnifică: „cine o să mai îmi facă mie rochii perfecte?”
Mă întreb dacă aceeași îngrijorare a avut Oana Roman (sau orice altă vedetă care acum are postări lacrimogene pe Facebook) față de Stephan Pelger când dansa aseară la petrecerea Viva, iar designerul stătea singur și trist la o masă într-un restaurant din București?
L-o fi sunat vreun prieten din ăștia care acum au căutat prin analele Internetului selfiuri cu el să-l întrebe: „Bă, de ce nu vii și tu la petrecerea Viva?”
A murit singur, după ce și-a petrecut ultima seară din viața la o masă, bând, într-un restaurant, singurii cu care a schimbat câteva vorbe fiind ospătarul și patronul restaurantului.
Imaginea asta, de miercuri seară, cu vedetele la petrecerea revistei Viva și el stând singur, trist la o masă, mi se pare șocantă pentru niște vedete care astăzi îl deplâng de mama focului și se dau de ceasul morții că nu mai are cine să le îmbrace.
View this post on Instagram
„La data de 8 iunie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 8 au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că într-o locuință, din Sectorul 2, se află o persoană decedată.
În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri. Trupul neînsuflețit al designerului urmează a fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, au transmis reprezentanții Poliției Capitalei.
VEZI ȘI: Ioana Mandache, despre Stephan Pelger: Era foarte trist. Confirmase că vine și la petrecerea Viva, dar nu a mai ajuns - https://www.dcnews.ro/ioana-mandache-despre-stephan-pelger-era-foarte-trist-confirmase-ca-vine-si-la-petrecerea-viva-dar-nu-a-mai-ajuns_919062.html
View this post on Instagram
Depresia, o boală care nu trebuie trecută cu vederea
Prof. Univ. Dr. Dan Prelipceanu, invitatul DC News în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate", a vorbit despre depresie, o boală care nu trebuie trecută cu vederea. Prof. Univ. Dr. Dan Prelipceanu a explicat că evoluția fenomenului depresiv nu poate fi oprită, dar sunt anumiți factori de risc care pot fi controlați.
Probabil că nu avem cum să ne opunem acestui curs al evoluției globale a fenomenului depresiv, dar unii dintre factorii de risc pot fi controlați. Printre aceștia ar fi asigurarea unui stil de viață cât mai echilibrat care este o chestiune individuală, dar și una socială, existența unei atmosfere sociale destinse, democratice, un nivel de viață bun, o viață pe care să-ți placă să o trăiești, șomaj cât mai mic, este vorba de nesiguranța zilei de mâine. Mai sunt și factorii culturali care pot fi mai mult sau mai puțin dirijați într-o societate. Probabil că evoluția ar putea fi controlată până la un punct. Nu spun că vom avea o societate lipsită de suferință. Așa ceva nu există. Depresia este un fenomen uman, nu putem să-l evităm, dar este tratabil în bună măsură. Diagnosticarea precoce este crucială, spunea profesorul.
Pentru multe persoane, depresia se poate croniciza sau poate deveni o afecțiune pe toată durata vieții, cu prezența a mai multor episoade. Poate să fie complet demoralizant atunci când îți dai seama că ți-au reapărut depresia și simptomele ei de tristețe, oboseală și iritabilitate.
Este important să înțelegi când depresia este pe punctul de a reveni ca să acționezi imediat:
Ia legătura cu terapeutul și vorbește despre simptomele pe care le-ai observat.
Schimbă tratamentul medicamentos doar dacă specialistul recomandă acest lucru.
Mai jos, găsești informații despre semnele care indică reapariția depresiei ca să știi când un episod este aproape1. Mai mult decât o zi proastă
Cum poți să-ți dai seama că este vorba de depresie și nu doar o perioadă proastă și tristă?
Trebuie să-ți pui anumite întrebări în legătură cu evenimentele din viața ta:
Ești trist pentru ceva ce s-a întâmplat la birou?
Sunt probleme cu partenerul de viață?
Pot fi doar momente solitare de tristețe, dar dacă te simți fără speranță, simți că vrei să plângi fără motiv și parcă ești gol în interior, pe o durată mai mare de 2 săptămâni, atunci s-ar putea să fie vorba despre un episod de depresie.
2. Vrei să te izolezi
Eviți în mod activ să-ți părăsești casa? Te simți ca și cum cea mai scurtă conversație este mult prea dificilă? Te izolezi social când un prieten vrea să te scoată în oraș? Faptul că nu mai vrei, nu-ți face plăcere, să socializezi cu prietenii este un semn al depresiei.
Un grup de suport nu este doar un mod sănătos de a menține depresie departe, dar și un factor foarte important pentru a duce o viață împlinită.
În final, vă invităm să urmăriți și un interviu despre depresie cu Dr. Simona Trifu:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News