Iliescu: Revizuirea Constituţiei, o ranchiună a lui Băsescu faţă de Parlamentul care l-a suspendat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ion Iliescu
Ion Iliescu

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, apreciază că demersurile  de revizuire a Constituţiei, dar şi referendumul, reprezintă o exprimare a unei "ranchiune" a preşedintelui Băsescu faţă de un Parlament care a "îndrăznit" să-l suspende în 2007.

Acesta a mai declarat, marți seara, la Realitatea TV, că  "nu prea merge nimic bine în România".

"Criza noastră este una complexă: economică, financiară, socială, morală şi mai ales politică. În astfel de momente de cumpănă ale societăţii, dialogul politic se impunea cu atât mai mult, conlucrarea instituţiilor de asemeni, or la ce am asistat în ultimii ani? La deteriorarea climatului politic, la o stare tensionată şi de lipsă de comunicare şi cu opoziţia politică, şi o stare conflictuală cu instituţiile, bătălia împotriva Parlamentului, instituţia principală a democraţiei, lipsa de conlucrare între instituţiile statului. Asta era misiunea unui preşedinte de ţară: să fie factor de dialog, de conlucrare, de comunicare, or domnul Băsescu s-a lansat într-un război perpetuu cu toţi, şi cu adversari politici, partide din opoziţie, şi cu instituţiile", spune Ion Iliescu.

Totodată, apreciază fostul şef de stat, "şi referendumul, şi măsurile cu Constituţia sunt un fel de exprimare a unei ranchiune faţă de Parlamentul care a îndrăznit să-l suspende pe preşedintele Băsescu în 2007".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel