ILIE VONICA este înmormântat astăzi la Sibiu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Ilie Vonica
Ilie Vonica
Ilie Vonica, milionarul sibian care s-a sinucis în marţi, va fi înmormântat, astăzi, la Biserica din Groapă din municipiul Sibiu.

Peste 100 de persoane s-au adunat  la Biserica din Groapă din Sibiu, în cimitirul căreia milionarul sibian Ilie Vonica va fi înmormântat la aproape o săptămână de când s-a sinucis aruncându-se de pe acoperişul casei sale. Circulaţia de pe strada unde se află biserica a fost închisă autoturismelor. La faţa locului aflându-se mai multe echipaje de poliţie. Pe gardurile cimitirului au fost agăţate tablouri reprezentându-l pe Ilie Vonica, scrie Adevărul.

La înmormântare a sosit şi preotul Constantin Necula, consilier misionar, pastoral şi de imagine în cadrul Mitropoliei Ardealului. Acesta le-a declarat jurnaliştilor că se va face o slujbă specială.

„Slujba se va desfăşura foarte liniştit. E un ritual special care se face la cei care sunt decedaţi în situaţiile acestea". Întrebat de jurnalişti care este diferenţa dintre o slujbă de înmormântare oficiată la cineva care nu s-a sinucis şi una la o persoană care s-a sinucis, Constantin Necula a afirmat:

VEZI ȘI: Scandal la priveghiul lui Ilie Vonica. Soția milionarului, eliberată trei ore

„Este mult mai simplă, foarte echilibrată şi cu mult bun simţ, ca şi cealaltă, cu aceeaşi frumuseţe". Necula a ţinut să adauge că „spre deosebire de alte structuri ale societăţii româneşti, biserica nu îşi înjură oamenii" şi că „pentru sibieni, domnul Vonica a fost un pic mai mult decât o simplă ştire".

Preotul Constantin Necula spune că a colaborat de câteva ori cu Ilie Vonica.

„Regret profund cele întâmplate şi cred că e momentul să vă spun că, pentru noi, domnul Vonica rămâne în continuare un subiect de rugăciune". Legat de gestul sinuciderii, preotul a spus doar că „e nejudecabil şi se cinsteşte cu tăcere".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel