Ilie Șerbănescu a murit. Victor Ciutacu: Cu un an înainte, încă bătea munții pe jos și Grecia cu mașina. Era viu și verde...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ilie Șerbănescu
Ilie Șerbănescu
llie Șerbănescu a murit la vârsta de 81 de ani, răpus de o boală necruțătoare. 

Vestea a căzut în această dimineață ca un fulger printre toți cunoscuții. Născut în 20 iulie 1942, Ilie Șerbănescu a fost un apreciat economist român. În anii `90 a fost ministrul reformei, președintele Consiliului pentru Reformă în guvernul Victor Ciorbea. A lăsat moștenire cinci cărți: Corporațiile transnaționale (1978), Terra portret în alb-negru (1980), Reforma economică în România: jumătățile de măsură dublează costurile sociale (1994), Manifestul partidului imobilist (1996), România, o colonie la marginea Europei (2016). 

Printre cei care au reacționat se numără și realizatorul România TV, Victor Ciutacu. 

”S-a dus și nea Ilie Șerbănescu. Partenerul meu de luptă antiimperialistă, cum îmi plăcea - și-i plăcea și lui - să-l alint. Mi-a fost unul dintre cei mai dragi invitați. Nu era om din echipa noastră să nu-l adore. Când s-a îmbolnăvit, a continuat să vină o dată pe săptămână. Imediat cum a avut confirmarea diagnosticului, m-a sunat să-mi spună. Și să se scuze că nu va mai apărea la tv. Mi-a zis, fatalist, că nu-l mai apucă alegerile. Cu un an înainte, încă bătea munții pe jos și Grecia cu mașina. Era viu și verde...” a scris jurnalistul de televiziune pe Facebook. 

De la aflarea veștii, reacțiile curg lanț pe rețelele sociale. 

”Am aflat cu tristețe că domnul Ilie Șerbănescu a plecat dintre noi! L-am cunoscut și am colaborat la mai multe emisiuni economice pe vremea când conduceam patronatul din textile. Ne prețuiam reciproc și pot spune fără teamă de a greși că, domnul Profesor, Ministrul Ilie Șerbănescu era un specialist în economie dar era și un mare român. Suferea pentru orice pierdere economică a României și suferea atunci când nu se luau cele mai bune măsuri! Dumnezeu să-l odihnească!” a scris europarlamentara Maria Grapini. 

”România e de azi mai săracă. Un patriot, economistul Ilie Șerbănescu, s-a dus la Cer azi dimineață. Ieri primise Sfânta Împărtășanie. Miercuri va avea loc slujba de înmormântarea la biserica Cașin. Drum lin printre stele, maestre! Dumnezeu să vă odihnească în pace la dreapta Sa!” a scris președintele AUR, George Simion. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel