Ilie Sârbu, despre succesorul său Mihai Fifor: A învățat destule de la mine 3 ani de zile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Senatorii PSD s-au reunit, duminică, pentru a-l alege pe noul lider pe succesorul lui Ilie Sârbu la șefia grupului social-democrat din Senat. La finalul întâlnirii, senatorul PSD Ilie Sârbu a explicat de ce își dorește o funcție la Curtea de Conturi și de ce are încredere că nou lider al senatorilor PSD, Mihai Fifor, va face față noii funcții în care a fost ales.

"Renunț la politică după 23 de ani, dar lucrurile se simplifică. Întotdeauna în politică se succed generații și am apreciat că e un moment în care pot să fac mai multe în altă parte. Nu m-a supărat nimic. Să nu luați în calcul și nici să nu mai ascultați zvonuri că între mine și Dragnea ar fi ceva. Nici vorbă. (...) Cred că acolo (la Curtea de Conturi - n.red.) pot să fac mult mai mult și în ideea în care domeniul de care m-aș ocupa ar fi doar agricultură. (...) Sunt obligat să demisionez și din Senat și din partid. La un moment dat toți trebuie să ne retragem. Am zis că dacă tot mai sunt în putere și dacă tot mai pot să fac ceva, m-am gândit la acest domeniu.  Nu de-acum, din februarie se discută lucrul acesta. Am rămas pentru că a avut Victor (premierul Victor Ponta - n.red.) nevoie. Am reușit să țin grupul compact. Am reușit să lucrez foarte bine cu ei. Nu aș fi avut alt motiv de a renunța dacă nu exista dorința asta de a mă muta. Acum lucrurile sunt pe făgașul lor normal. La Senat nu cred că se poate întâmpla nimic. Grupul este clădit foarte bine, e stabil, oameni serioși, nu cred că va avea probleme pentru că altfel nu plecam", a declarat, duminică, la Palatul Parlamentului, senatorul Ilie Sârbu.

PSD l-a ales pe succesorul lui Ilie Sârbu. Mihai Fifor, noul lider de grup la Senat

Întrebat dacă Mihai Fifor va face față în postul de lider al grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu a replicat: "Sigur, la început poate nu o să fie la fel cum am reușit eu să țin grupul în mână. Dar e tânăr, are energie, e deștept, iar în trei ani de zile a învățat de la mine destule lucruri", a adăugat Ilie Sârbu.

Andreea Crețulescu, replică acidă la atacul lui Sebastian Bodu că e "NF"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel