Ilie Năstase, despre Novak Djokovic: De ce s-a dus acolo?
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Novak Djokovic
Facebook Novak Djokovic
Ilie Năstase se alătură celor care îl critică pe Novak Djokovic după decizia de a merge în Australia, deşi se aştepta să nu fie lăsat să intre în ţară. 

"De ce s-a dus acolo...? Nu știu, habar n-am! Ce scutire, el nevaccinat joacă cu ăia vaccinați? Cum vine asta? Eu nu m-aș duce până acolo dacă nu știu sigur dacă joc. Nu-i dai voie... Dacă așa-i regula pentru toata lumea", a spus Ilie Năstase, citat de Digisport

Mai mulţi tenismeni din circuitul ATP au reacţionat după ce statul australian nu i-a permis lui Novak Djokovic să intre în ţară, pe motiv că nu a completat bine cererea de viză, având în vedere că nu este vaccinat împotriva COVID-19. 

Cel mai vehement a fost Rafael Nadal, unul dintre principalii rivali ai lui Novak Djokovic în lupta pentru cele mai importante trofee. 

"Lumea a suferit destul. Vaccinați-vă! Dacă și-ar fi dorit, ar fi jucat la Australian Open fără probleme. El își ia propriile decizii. Fiecare este liber să facă asta, dar există niște consecințe, corect? Bineînțeles că nu îmi place acestă situația. Într-un fel, îmi pare rău pentru el. Dar, în același timp, știa condițiile de aici de luni bune, așa că a decis pentru el”, a spus Nadal, într-un interviu promovat de jurnalistul Ben Rothenberg, pe contul său de Twitter.

Şi britanicul Jamie Murray a reacţionat. Acesta a spus că "dacă eram eu cel care nu s-ar fi vaccinat, nu aş fi primit o excepţie". 

Sunt şi voci PRO Djokovic 

"Data viitoare când cineva vă spune că sportul şi politica nu se amestecă, să vă aduceţi aminte de data de 6 ianuarie 2022, când orgoliul politicienilor i-a interzis celui mai bun tenismen din lume să intre în ţara în care instituţiile guvernamentale i-au permis accesul", a scris Sergiy Stakhovsky, tenismen ucrainean, conform Reuters. 

"Să fie clar, două comisii medicale separate i-au aprobat excepţia medicală. Şi politicienii o resping. Australia nu merită să găzduiască un Grand Slam", a scris şi tenismenul american Tennys Sandgren, pe Twitter. 

Ben Rothenberg, unul dintre cei mai importanţi jurnalişti din lumea tenisului, a spus că "orice s-ar întâmpla de acum, este exclusiv vina lui Djokovic pentru că nu s-a vaccinat. A avut luni întregi la dispoziţie. Cel mai bun scenariu ar fi fost ca un Nole vaccinat să joace la Australian Open, fără drame. El a ales altceva". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel