Ilie Năstase, despre Emma Răducanu: De ce să ne mândrim cu ea?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Emma Răducanu
Facebook Emma Răducanu
Ilie Năstase, primul număr 1 mondial în clasamentul ATP, spune că românii nu au motive să se mândrească cu Emma Răducanu, proaspăta câştigătoare a US Open. 

"Despre Emma Răducanu nu pot să spun prea multe pentru că nu o ştim nici noi, cei din tenis. Ea s-a născut în Canada şi a crescut în Anglia unde s-au inventat tenisul şi fotbalul. După nume, da, putem să ne mândrim cu ea, dar altfel de ce?  Pentru că ea s-a născut în altă ţară.

Sunt foarte mulţi români care s-au născut aici şi nu ne mândrim cu ei. Nu văd de ce. Tatăl ei este român, poartă numele Răducanu, da, e un lucru frumos că e un nume românesc, dar şi Andreescu şi ea reprezintă alte ţări.

Nu ştiu dacă avem o genă aparte pentru sport noi românii, dar suntem talentaţi fără condiţii", a spus Ilie Năstase, citat de Digisport.ro.

Emma Răducanu, decizie despre banii câştigaţi la US Open 

Trofeul de la US Open i-a adus Emmei Răducanu și premiul de 2,5 milioane de dolari. Într-un interviu acordat pentru BBC, tânăra a spus că, momentan, nu are în plan să cheltuie banii. În schimb, îi va lăsa părinților și echipei sale. 

'Îi voi lăsa părinților și echipei mele, ca să fiu sinceră. Mă concentrez doar pe ceea ce îmi place să fac, care mă face să fiu competitivă.', a spus Emma Răducanu, potrivit mylondon.news. 

'Ei pot avea grijă de asta în locul meu', a adăugat ea. Totuși, ea speră să-și achiziționeze alte căști, dat fiind faptul că pe cele vechi le-a pierdut. 

Într-un interviu acordat pentru WTA Insider, Emma Răducanu a mărturisit că părinţii, fiind foarte critici, au învățat-o să aibă așteptări foarte mari de la ea și standarde ridicate.

'Cred că acesta este un lucru bun în general, dar poate şi uneori şi dăunător, pentru că aştepţi atât de mult de la tine şi vrei să fii perfectă, dar este imposibil să fii perfectă. Cred că am nevoie să îmbunătăţesc acest aspect, să mă mai relaxez. Însă sunt de părere că aceste standarde şi etica de muncă pe care mi le-au insuflat din trecutul lor categoric m-au ajutat pentru că mă solicit la maxim de fiecare dată când intru pe teren. În fiecare zi încerc să maximizez ce am şi să îmi maximizez potenţialul.', a declarat Emma Răducanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel