Urmărește emisiunea live
Ilie Năstase: Am băut două beri. De ce în țările civilizate ai voie să bei două beri?! De ce nu îi copiem pe cei de acolo?!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
„De ce în țările civilizate ai voie să bei două beri? De ce nu îi copiem și noi pe cei de acolo?“, a spus Ilie Năstase, vineri, în contextul în care a fost oprit seara trecută de Poliție.

„Nu am fost prins băut la volan. Am băut două beri. Am primit o amendă, dar cei care m-au urmărit, m-au așteptat acolo două ore și au sunat la 112 să spună că am ieșit din restaurant. M-au urmărit până aproape de mall Băneasa și acolo au sunat la 112 și cei de la 112 au sunat la Poliție să oprească. Au mai făcut această chestie și acum câteva zile, cu soția mea. Acești oameni sunt niște nemernici pentru că nu faci așa ceva. M-a întrebat omul (polițistul n.r): Cât ați băut? Două beri! Mi-a pus testul ăla care a ieșit 0,021. Trebuie să iasă 0. Nu ai voie nicio picătură. Mi-am luat o amendă de 600 de lei și o lună suspendarea carnetului. Ca cineva să vină să te pârască, mi se pare incredibil și pentru asta am decis să plec din România. Nu e prima dată când mi se face chestia asta”, a spus Ilie Năstase la Digi 24.

„De ce în țările civilizate ai voie să bei două beri? De ce nu îi copiem și noi pe cei de acolo?”, a spus Ilie Năstase.

„Asta e legislația la noi“, a replicat jurnalista Digi 24. „Este o legislație proastă, doamnă. Spuneți-mi și mie un român care nu bea o bere sau două și se suie la volan”, a zis Ilie Năstase, care a intrat ulterior în conflict cu jurnalista respectivă: „Țările civilizate au voie. Dacă dumneata trăiești în țara asta comunistă...”

Ilie Năstase, prins din nou la volan sub influența băuturilor alcoolice. A rămas fără permis 90 de zile

Fostul tenismen avea o alcoolemie de 0,22, însă polițiștii l-au lăsat fără dreptul de a conduce în următoarele 3 luni pentru că Ilie Năstase nu este la prima abatere. Potrivit legii, se deschide dosar penal de la alcoolemie 0,80.

"La data 18 noiembrie a.c., în jurul orei 00.00, polițiștii Brigăzii Rutiere, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autovehicul pe o strada din sectorul 1 din Municipiul București.

Polițiștii rutieri au procedat la testarea conducătorului autovehiculului cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.", transmite Poliția (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel