Ilie Dumitrescu, făcut să plângă de Anghel Iordănescu: Aveam o stare... eram desfigurat
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 04 iul 2022, 07:23
WhatsApp
Ilie Dumitrescu, membru al Generaţiei de Aur a fotbalului românesc, a rememorat un episod în care Anghel Iordănescu, fost selecţioner, l-a făcut să plângă. 

Fostul jucător al Stelei a rememorat un episod în care jucătorilor li s-a promis câte o mașină pentru o victorie la un meci crucial, contra Țării Galilor, la Cardiff.

"Era pentru calificare mașina. Domnul Păunescu, fratele lui Viorel, ne-a oferit prima. Noi ieșeam din ședința tehnică de la hotel și mergeam spre autocar. În hol, ne-a zis că avem câte un Mercedes dacă ne calificăm. Da, înainte de meciul cu Țara Galilor.

Iordănescu avut un discurs motivațional senzațional, eu am ieșit plângând. De asta spun, că la meciul cu Țara Galilor toți eram motivați. Gică Hagi vorbea peste tot, la masă, în vestiar, pe teren.

După ce a vorbit Iordănescu, toți am țipat pe acolo, să mergem, să jucăm. Aveam o stare așa... Eram desfigurat, până la momentul meciului", a povestit Ilie Dumitrescu, la Digi Sport Special.

G Ad:

România a învins atunci Ţara Galilor cu 2-1 şi s-a calificat la Campionatul Mondial 1994, cel la care au fost înregistrate şi cele mai bune rezultate ale tricolorilor. 

24 de ani de la ultimul meci al României la Campionatul Mondial. De ce s-au vopsit tricolorii blonzi

Pentru naţionala de fotbal a României, ziua de 30 iunie a reprezentat şi ultima prezenţă la un Campionat Mondial. În 1998, în Franţa, naţionala juca cu Croaţia, însă ceea ce atrăgea atenţia publicului era părul blond al tuturor jucătorilor. 

"Da, am pierdut acel meci cu Croaţia, 1-0, dacă nu mă înşel din penalty", a spus Dorinel Munteanu. 

Întrebat cine a venit cu ideea vopsitului blond pentru toţi jucătorii, cel mai selecţionat român a explicat cum au stat lucrurile şi de la ce a pornit totul. 

"Am avut un pariu noi cu nea Puiu (n.r. Anghel Iordănescu). La Săftica au fost antrenamente foarte grele şi îi spuneam lui Nea Puiu că noi, cu antrenamentele alea, trecem de grupă în primele două jocuri. Nu ne-a crezut, că noi aveam cu Columbia şi Anglia primele două meciuri. Şi după ce am bătut Anglia, nu mai ţin minte cine a spus după meci că vrem să ţinem pariul. 

Noi râdeam de nea Puiu atunci că se tunde zero, dar nu ne-am gândit cum o să se vadă când o să apărem toată echipa făcuţi blonzi. 

De vopsit, au venit vreo 5-6 persoane de acolo, de la Paris", a explicat Dorinel Munteanu la emisiunea La Sud prin Sud-Est. 

De ce se retrag fotbaliştii români din echipa naţională. Dorinel Munteanu: Nu au simţit această bucurie. Să renunţi e cel mai uşor

După ce Alin Toşca s-a retras din echipa naţională înainte de Liga Naţiunilor, Alex Mitriţă i-ar fi informat pe secunzii lui Edi Iordănescu că nu va mai răspunde convocărilor. 

Celor doi li s-ar putea alătura Alexandru Maxim şi Vlad Chiricheş, doi dintre fotbaliştii criticaţi după meciurile din Liga Naţiunilor disputate de tricolori. 

Invitat în emisiunea La Sud prin Sud-Est, Dorinel Munteanu, românul cu cele mai multe selecţii în echipa naţională (134) a vorbit despre acest subiect şi a încercat să explice de ce aceşti fotbalişti renunţă atât de uşor la prima reprezentativă. 

"Eu cred că este o problemă la nivelul atmosferei din cadrul lotului. Nu doar aceşti jucători s-au retras, ţinem minte şi de Mirel Rădoi, au mai fost şi alţii. Atmosfera spune totul! 

Un jucător ca Mitriţă poate câştiga meciuri, dacă e în formă bună. Dar nu sunt agreaţi! Nu e o atmosferă propice la echipa naţională pentru performanţă!", a declarat Dorinel Munteanu, exclusiv pentru DC NEWS şi Lider FM. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro