ILIE DOBRE, OMUL ANULUI ÎN MEDIA. Interviu cu celebrul comentator sportiv
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ilie Dobre este Omul Anului în Media, conform World Record Academy. Prestigioasa organizaţie mondială care certifică recordurile mondiale, cu sediul la Miami, i-a acordat lui Ilie Dobre, celebrul comentator sportiv al Radio România Actualităţi, premiul Omul Anului în Media (2014) pentru cele cinci recorduri mondiale. 

Vorbim despre patru recorduri în transmisiunea directă a unui gol în direct şi unul pentru cele mai multe cărţi publicate de un comentator sportiv radio, dar şi pentru eforturile sale în promovarea sportului, a ideilor morale, a fairplay-ului, toleranţei şi a valorilor sociale în sport.

Voce celebră din lumea radioului, Ilie Dobre a povestit pentru DC News că premiul acordat de  World Record Academy îl onorează.

"Premiul Omul Anului în Media este o încununare a performanțelor pentru cele cinci recorduri mondiale ale mele - patru recorduri în transmisiunea directă a unui gol și un record pentru cele mai multe cărți publicate în calitate de comentator sportiv de radio. Acordarea premiului are și alte explicații: s-a avut în vedere tot ceea ce am realizat pentru ca sportul să rămână ce reprezintă astăzi.  

Este important de menționat că premiul a fost acordat de cea mai mare şi cea mai prestigioasă organizaţie mondială care certifică recordurile mondiale. Faptul că vine din partea World Record Academy mă bucură extrem de mult. Când primești o distincție depinde și de unde vine", a spus Ilie Dobre pentru DC News.

Secretul pentru a excela în calitate de comentator sportiv

"Nu mi-am propus să am un țel anume. În calitate de comentator sportiv de radio, nu am făcut altceva decât să transmit cu pasiune și cu patimă. În plus, întotdeauna am transmis cu obiectivitate. Dacă am reușit să combin cele trei elemente înseamnă că am izbutit. După opinia mea, în orice profesie trebuie să punem foarte mult suflet, dar nu trebuie să ne abatem de la obiectivitate. Un comentator sportiv trebuie să prezinte exact ceea ce se întâmplă pe teren. Dacă este cazul trebuie să fie și critic, dar fără a folosi expresii tari și fără să denatureze. Mai precis - să fie fair play", ne-a mai spus Ilie Dobre.

Cea mai frumoasă amintire din carieră

Întrebat care este cea mai frumoasă amintire a sa, marele comentator sportiv ne-a zis: "Sigur că sunt foarte multe amintiri. La primul meu record mondial, întreaga presă a reflectat subiectul, fiind surprinsă de această noutate pentru istoria presei românești. Acest lucru m-a marcat. Nu mai spun că am comentat Finale ale Campionatelor Mondiale în care se juca fotbal de cea mai înaltă clasă".

Cel de-al cincilea record mondial

În decembrie 2013, World Record Academy consemna al cincilea record mondial adjudecat de comentatorul sportiv Ilie Dobre, care intra pentru a cincea oară în Cartea Recordurilor, cu performanţa de 1 minut şi 8 secunde, în transmisiunea golului marcat de Ciprian Marica, în minutul 2 al meciului de fotbal dintre echipele naţionale ale României şi Ungariei din preliminariile Campionatului Mondial, ediţia 2014, desfăşurat în 6 septembrie 2013.

La acea dată comentatorul Ilie Dobre deţinea încă patru recorduri mondiale: 31 de secunde şi 27 de secunde în transmisiunea unui gol în direct, fără respiraţie şi 42 de secunde, cu o singură respiraţie, fiind, totodată, comentatorul sportiv radio cu cele mai multe cărţi publicate (42).

Zeci de cărți scrise de Ilie Dobre

A scris cărţi precum comentează - multe şi repede. Vorbim de volume extrem de apreciate dintre care amintim: Dobrin, la clipa amintirilor (Ed. Divertis, 1992), Ilie Dumitrescu - o stea în plină ascensiune (Ed. Militară, 1994), Marius Lăcătuș - săgeata carpatină (Ed. ODEON, 1994), Fane Iovan - o stea ce sclipește lângă șinele Giuleștinei (Ed. Paralela 45, 1994), Florin Halagian - un senior la curtea Regelui Fotbal (Ed. ODEON, 1995), O galerie nebună, nebună, nebună... Galeria Rapidului (Ed. ODEON, 1995), Jean Vlădoiu - o stea printre stele (Ed. Horion, 1996).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel