Îl vrea Klaus Iohannis pe Marcel Ciolacu premier? ”A luat act”. ”Mulți miniștri” vor continua și-n viitorul Guvern, după rotație
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre rotația guvernamentală din mai. 

Invitat de Răzvan Dumitrescu la Antena 3, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, întrebat dacă-l dorește președintele Klaus Iohannis în funcția de premier al României, că ”Dreptul constituțional este al președintelui, dar nu cred (că zice ”nu” sau tergiversează n.r.). Cred că am depășit momentul chestiunilor personale sau politice. Apar semne de întrebare - pentru că ne urmărește trecutul - dar nu cred că ar face așa ceva. Atributul de desemnare al premierului este al președintelui”. 

”Rotația este convenită este prinsă în protocolul dintre PSD și PNL” a mai spus liderul PSD. După ce Răzvan Dumitrescu i-a spus că este convenită cu PNL, întrebându-l dacă este convenită și cu președintele Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a răspuns: ”A luat act”. 

Marcel Ciolacu a mai precizat că în acest moment este preocupat de programul de guvernare, nu de acest subiect legat de acceptul sau refuzul președintelui Klaus Iohannis, considerând că mai întâi trebuie să fie finalizat programul și prezentat românilor. ”Vrem să aducem un echilibru și mai mare economic și apoi lucrurile vor veni de la sine. Mare parte dintre miniștri se vor regăsi și-n noul guvern. Când premierul Ciucă își dă demisia, tot guvernul este demis și urmează formarea noului guvern în care cele două partide vor veni cu propuneri. Eu cred că mulți miniștri se vor regăsi, va fi  o analiză făcută de către prim-ministru și vom face și noi o analiză a eficienței guvernamentale” a continuat Marcel Ciolacu. 

Liderul PSD mai spune că ”sunt anumiți miniștri care trebuie să dea anumite lămuriri - îmi doresc să nu intru în noul Guvern cu aceste lămuriri nedecontate”. Conform acestuia, sunt prevăzute patru schimbări odată cu rotativa: la Ministerul de Finanțe, Ministerul Justiției, Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Transporturilor, însă, după cum spune social-democratul, vor exista negocieri. 

Marcel Ciolacu subliniază că sunt miniștri care s-au remarcat, numindu-i pe Marcel Boloș de la Fondurile Europene și pe Sorin Grindeanu, de la Transporturi. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel