Ce se întâmplă cu judecătorul care l-a eliberat pe Piedone din arest - Ultimă Oră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Inspecția Judiciară a reacționat la scurt timp după ce fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a fost eliberat din arestul preventiv, urmând să fie cercetat în libertate.

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu pentru verificări în cazul judecătorului Constantin Luchian Constantinescu, de la Curtea de Apel Bucureşti, care a decis eliberarea din arestul preventiv a lui Piedone şi a celor două funcţionare din Primăria Sectorului 4, persoane acuzate în dosarul 'Colectiv'.

Verificările IJ vor viza atât activitatea judecătorului Constantin Luchian Constantinescu, de la Curtea de Apel Bucureşti, cât şi a procurorului de şedinţă din acest caz.

Sesizarea din oficiu a IJ vine ca urmare a relatărilor din mass-media cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care Curtea de Apel Bucureşti a instrumentat şi soluţionat miercuri cauza având ca obiect măsuri preventive în dosarul 'Colectiv', scrie Agerpres.

[citeste si]

Lucrarea a fost înregistrată distinct la Direcţia de inspecţie judiciară pentru judecători şi Direcţia de inspecţie judiciară pentru procurori.

'Verificările prealabile urmează a fi efectuate în conformitate cu dispoziţiile art. 45 alin. 2, 3 şi 4 lit. b din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, şi ale art. 12-19 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrărilor de inspecţie de către Inspecţia Judiciară. Menţionăm faptul că etapa verificărilor prealabile este o etapă premergătoare cercetării disciplinare, competenţa Inspecţiei Judiciare fiind, potrivit prevederilor art. 45 alin. (3) şi (4) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, de a stabili dacă există indiciile săvârşirii de către magistraţi a unei abateri disciplinare şi de a se pronunţa după caz, în funcţie de rezultatul verificărilor', se arată într-un comunicat al IJ transmis joi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel