IICCMER, școală de vară despre exilul românesc
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
IICCMER
IICCMER
O şcoală de vară despre exilul românesc postbelic se va desfăşura la Sinaia a anunțat Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Programul va începe în această duminică și va ține până la data de 27 iulie. Obiectivul școlii de vară ce se va desfășura la Sinaia este de a cunoaşte şi înţelege fenomenului anticomunist postbelic.

La acest program participă 15 tineri, opt din România şi şapte din alte ţări europene, arată sursa citată. 

"Obiectivul programului constă în recuperarea istoriei şi valorificarea contribuţiei culturale a exilului, ca fir conductor care trece peste decupajele de ordin cronologic ori politic, transformându-se, reinventându-se, adaptându-se în permanenţă noilor realităţi. Exilul românesc are o legitimitate istorică şi morală de la care diaspora ar putea să se revendice. (...) La Şcoala de Vară de la Sinaia participă 15 tineri, opt din România şi şapte din alte ţări europene, care au demonstrat, în urma unei proceduri de selecţie, că înţeleg importanţa cunoaşterii fenomenului exilului românesc şi a tuturor experienţelor de viaţă ale românilor plecaţi din ţară din motive politice până în 1989. Aceştia vor avea parte de prelegeri, workshop-uri, proiecţii de film, excursii şi alte activităţi interactive, menite să le sporească interesul şi să faciliteze dezvoltarea ulterioară pe teme legate de exil", se arată într-un comunicat al IICCMER.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel