IGSU va amenaja 4 tabere de sinistrați în Galați și câte două în Vaslui și Iași
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Patru tabere în județul Galați și câte două în Vaslui și Iași vor fi amenajate pentru sinistrații afectați de inundațiile din noaptea de vineri spre sâmbătă. 

Patru tabere cu o capacitate de 200 de persoane de fiecare vor fi amenajate în județul Galați, pentru cetățenii evacuați în urma inundațiilor care au afectat peste 5.000 de gospodării, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

”Situația cea mai dificilă se înregistrează la nivelul județului Galați, în 12 localități (Pechea, Drăgușeni, Grivița, Costache Negri, Berești, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cudalbi, Corod, Tudor Vladimirescu, Băneasa și Vameș), unde sunt înregistrate pagube semnificative, fiind afectate mai mult de 5.000 gospodării. 

De asemenea, în județul Vaslui manifestarea fenomenelor prognozate a produs efecte în 5 localități,  unde 40 de persoane sunt evacuate și mai multe gospodării sunt afectate”, au transmis reprezentanții IGSU.

Citește și: Imagini dureroase din județul Galați, scufundat sub ape. O vârstnică a izbucnit în lacrimi atunci când l-a văzut pe Marcel Ciolacu, sosit la fața locului - Galerie foto

Circulația rutieră, oprită pe trei drumuri naționale și 10 drumuri județene

Totodată, în județele Galați și Vaslui traficul rutier este afectat pe 3 drumuri naționale (DN 24D, DN 25 și DN 26) și 10 drumuri județene (DJ 242, DJ 242B, DJ 242D, DJ 251, DJ 251A, DJ 251G, DJ 251H, DJ 253, DJ 254, DJ 255).
În sprijinul comunităților afectate, acționează în teren, strict pentru gestionarea acestor misiuni, peste 700 cadre ale MAI, pompieri, polițiști, jandarmi și IGAv, precum și 217 mijloace de intervenție. 

De asemenea, în sprijinul forțelor de la fața locului, MAPN  acționează cu personal și mijloace din județele Galați și Vaslui, precum și personal din cadrul autorităților administrației locale și structurilor locale ale instituțiilor și autorităților cu atribuții în asigurarea răspunsului.

”Astfel de tabere se vor amplasa și în județele Vaslui și Iași (câte două în fiecare județ), astfel încât oamenii să poată fi evacuați preventiv, dacă situația o va impune.

Totodată, din dispoziția prim-ministrului și a viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, domnul general Dan-Paul Iamandi, inspectorul general al IGSU, va asigura coordonarea forțelor care intervin în județele Vaslui și Iași.

Reamintim și faptul că, la nivelul MAI, a fost activat Centrul Operativ de Comandă, care s-a ocupat și se ocupă de coordonarea integrată a misiunilor”, au mai transmis reprezentanții IGSU.

Municipiul Galați, sprijin pentru sinistrați

”Primăria municipiului Galați va pune la dispoziția comunităților afectate de inundații în județul Galați un număr de 866 de spații de cazare în șapte spații, respectiv la: Căminele studențești (300 de locuri), Baza Siderurgistul (200 de locuri), Sala Sporturilor (200 de locuri), Adăpostul de Noapte al Direcției de Asistență Socială Galați (84 de locuri), Centrul de sprijin pentru tineri (24 de locuri), Centrul Dimitrie Ioan Frigator (30 de locuri) și Centrul multifuncțional de servicii sociale (28 de locuri).În perioada următoare, se analizează și alte posibilități de a sprijini oamenii din comunele județului Galați afectate de inundații”, au transmis reprezentanții municipalității într-o postare pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel