Data publicării:

IGSU avertizează asupra pericolelor din sezonul rece: Curățați coșurile de fum pentru a preveni incendiile!

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

IGSU avertizează asupra importanței curățării și verificării periodice a coșurilor de fum înainte de sezonul rece, subliniind că acestea sunt esențiale pentru siguranța locuințelor.

Citește și: Protest al polițiștilor de penitenciare din Craiova și Vaslui: Nu vom fi carne de tun pentru deținuți

Pe măsură ce temperaturile scad, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) atrage atenția asupra importanței curățării și verificării periodice a coșurilor de fum, subliniind că acestea joacă un rol esențial în siguranța locuințelor pe timpul iernii.

„Curățarea și verificarea periodică a coșului de fum nu doar că asigură o bună funcționare a sistemului de încălzire, dar previne și acumularea de funingine, care poate provoca incendii sau intoxicații cu monoxid de carbon”, a transmis IGSU.

Conform statisticilor prezentate de instituție, în anul 2023 au fost înregistrate peste 6.600 de incendii la locuințe, adică o medie de 18 incendii zilnice. Dintre acestea, 33% au fost provocate de coșuri de fum defecte sau necurățate.

IGSU încurajează cetățenii să ia măsuri de siguranță pentru a preveni astfel de situații și să nu neglijeze pregătirea locuințelor pentru sezonul rece. 

Te-ar mai putea interesa și: Incendiu de vegetație într-o gospodărie din Hunedoara. Un bărbat s-a ales cu arsuri grave

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel