IGPR: Români expulzați din Marea Britanie, verificați de autorități
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Români expulzați din Marea Britanie, verificați de autorități / Imagine de fsHH de la Pixabay
Români expulzați din Marea Britanie, verificați de autorități / Imagine de fsHH de la Pixabay
34 de cetățeni români care sunt expulzați joi, 4 februarie, de autoritățile din Marea Britanie vor fi verificați, anunță IGPR. 

IGPR anunță că „astăzi, 4 februarie, autoritățile din Marea Britanie au organizat un zbor charter, pentru transportul a 34 de cetățeni români, expulzați din această țară, conform legislației proprii, în materia imigrării.

Pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București, persoanelor respective li se vor efectua formalitățile de intrare în țară, de către polițiștii de frontieră.

Având în vedere că cei în cauză vin din Marea Britanie, stat care se află pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică vor efectua triajul epidemiologic și vor lua măsurile prevăzute de lege.”

Verificarea şi monitorizarea respectării, de către persoanele în cauză, a măsurilor dispuse se va realiza de organele de control.

Precizăm că persoanele în cauză nu au fost expulzate ca urmare a unor proceduri judiciare, precum transferul de persoane condamnate, pentru a finaliza pedepsele pe teritoriul României sau extrădarea unor persoane urmărite de autoritățile române, precizează IGPR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel