Igienă personală, greșeli pe care nu știai că le faci
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
În ceea ce privește igiena personală sănătoasă, pot avea loc greșeli.

Îți odihnești fața în mâini? Acest obicei este o greșeală, deoarece de fiecare dată când faci asta, mai adaugi puțină mizerie pe față. Mai mult, orice atingere repetitivă contribuie în mod direct la înfundarea porilor prin împingerea uleiului, a murdăriei și a celulelor moarte.  

Spălarea feței după un antrenament pare a fi un obicei corect din punct de vedere al igienei personale. Însă este mai bine să te speli pe față înainte de antrenament, deoarece, când transpiri, ai tendința de a-ți șterge pielea, ceea ce înseamnă că ștergi și murdăria, agravând acneea în acest mod. Dacă te speli înainte de antrenament, vei produce doar apă și sare, care sunt inofensive pentru piele.

Tuturor le plac dușurile fierbinți, însă acestea ar trebui evitate. Apa fierbinte deschide porii, care promovează deshidratarea și, de asemenea, pierderea uleiurilor emoliente protectoare ale pielii. Combinate, toate aceste probleme pot duce la o piele uscată. 

[citeste si]

Potrivit eva.ro, dacă ai pielea foarte uscată în timpul iernii, încearcă să folosești mai puțin săpun când te speli pe mâini sau pe corp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel