Data publicării:

Iga Swiatek și-a anunțat noul antrenor, Wim Fissette: Perspectiva mea este, ca întotdeauna, pe termen lung

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Iga Swiatek l-a cooptat pe tehnicianul belgian Wim Fissette în echipa sa, după ce a renunțat la antrenorul pe cae l-a avut alături timp de trei ani și sub ”bagheta” căruia a câștigat patru titluri de Grand Slam.

Citește și: Aryna Sabalenka, victorioasă la Wuhan, la mai puțin de 70 de puncte în urma liderului mondial

Iga Swiatek, liderul tenisului mondial, a anunțat care este noul său antrenor, după ce a renunțat la tehnicianul polonez alături de care a câștigat patru trofee majore din cele cinci din carieră. 

”Sunt fericită să anunț că Wim Fissette se alătură echipei noastre”, a postat Iga Swiatek pe social media.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iga Świątek (@iga.swiatek)

”După cum știți, mă pregătesc pentru WTA Finals, dar perspectiva mea este, ca întotdeauna, pe termen lung, nu pe termen scurt. Am spus de multe ori că cariera mea este un maraton pentru mine, nu un sprint și lucrez, operez și iau decizii cu această abordare.

Vreau să spun că sunt foarte încântată și aștept cu nerăbdare să lucrez cu Wim. El pare să aibă o atitudine grozavă, o viziune și o experiență uriașă la un nivel foarte înalt al tenisului. Întotdeauna este esențial să încercăm să ne cunoaștem mai bine, dar am început bine și abia aștept să concurez în curând”, a mai spus Iga Swiatek.

Jucătoarea de 23 de ani a câștigat până acum cinci titluri majore, dintre care patru la Roland Garros (trei consecutive) și unul la US Open, iar cu excepția primului trofeu de la Paris (2020), toate celelalte au fost obținute în ultimii trei ani, adică exact în perioada colaborării cu Tomasz Wiktorowski.

În această vară a obținut medalia de bronz la simplu la Jocurile Olimpice de la Paris.

Tehnicianul belgian Win Fisette (44 de ani) a fost antrenor al unor jucătoare de top precum Naomi Osaka, Kim Clijsters, Victoria Azarenka, dar și Simona Halep.

Fissette a antrenat-o pe Osaka în meciurile cu Swiatek de două ori, în finala de la Miami din 2022, pe care Osaka a pierdut-o cu 6-4, 6-0, și în turul doi de la Roland Garros din acest an, pe care Osaka l-a pierdut cu 7-6 (1), 1-6, 7-5 de la o minge de meci în sus. Osaka a anunțat sfârșitul colaborării lor de patru ani în septembrie.

Swiatek nu a mai concurat de la înfrângerea din sferturile de finală cu Jessica Pegula de la US Open, iar locul său mondial 1 va fi ”amenințat” de Aryna Sabalenka în următoarele săptămâni, scrie WTA Tennis.

Ana Bogdan, oprită în sferturile de finală, Monica Niculescu a ajuns în finala de la Osaka

Ana Bogdan (31 de ani, locul 111 WTA) a ratat calificarea în semifinalele turneului WTA 250 de la OSaka (Japonia) dotat cu premii totale de 267.080 de dolari, după ce a fost învinsă, vineri, de olandeza Suzan Lamens (25 ani, locul 125 WTA), scor 4-6, 6-3, 6-3.

O veste bună de la același turneu vine de pe tabloul de dublu, unde perechea Monica Niculescu/ Cristina Bușca (Spania) au ajuns în finală, fără joc, beneficiind de retragerea principalelor favorite, Gabriela Dabrowski (Canada)/Erin Routliffe (Noua Zeelandă).

Pentru Niculescu/Bucșa este al doilea meci consecutiv în care adversarele se retrag, după cea a perechii Marie Bouzkova (Cehia)/Camila Osorio (Columbia).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel