Iga Swiatek, în finala de la WTA 1.000 Madrid Open. Își poate lua revanșa de anul trecut
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Iga Swiatek s-a calificat în finala turneului WTA 1.000 Madrid Open și își poate lua revanșa după actul final pierdut în fața Arynei Sabalenka.

Poloneza Iga Swiatek, liderul tenisului feminin, s-a calificat în finala turneului WTA 1.000 Mutua Madrid Open, după ce a învins-o, fără drept de apel, pe americanca Madison Keys, scor 6-1, 6-3, înr-un meci care a durat 71 de minute.

Cu acestă victorie, Iga Swiatek a ajuns la 3-1 în meciurile directe cu finalista din 2017 de la US Open. Singura victorie a americancei a fost în 2022, în optimile de finală de la Cincinnati. 

Iga Swiatek are un bilanț foarte bun în acest sezon, cu 31 de victorii și numai 4 înfrângeri, dintre acestea 9 victorii sunt pe zgură și doar o înfrângere.

Pentru Swiatek a fost a cincea sa semifinală din acest an și a 15-a din cariera sa într-un turneu WTA 1.000.

Poloneza a pierdut un singur set în actuala ediție a turneului din capitala Spaniei, în confruntarea din sferturi cu brazilianca Beatriz Haddad Maia, scrie Agerpres.

Cealaltă semifinală le opune pe kazaha Elena Rîbakina, locul 4 mondial, și belarusa Aryna Sabalenka, locul 2 mondial.

Aryna Sabalenka este campioana de anul trecut de la Madrid, după o finală cu Swiatek.

A 11-a finală WTA 1.000 pentru liderul mondial

Potrivit OptaAce, Iga Swiatek este cea mai tânătră jucătoare, după elvețianca Martina Hingis, care a ajuns în 10 finale de turneul WTA pe zgură.

Astfel, Iga Swiatek (37,9%, 11/29) a depășit-o pe Serena Williams (36,7%, 18/49) în ceea ce privește cel mai mare procent de finale atinse de pe tablourile principale WTA 1.000, de la introducerea formatului în 2009.

Citește și: Simona Halep a primit un wild card pentru turneul Trophee Clarins

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel