Data publicării:

Iga Swiatek, forfait la WTA 500 Berlin Open. Când va reveni în circuit

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Iga Swiatek a declarat forfait la turneul WTA 500 de la Berlin.

Iga Swiatek, liderul mondial al tenisului feminin, și-a anunțat retragerea de la turneul WTA 500 ecotrans Ladies Open de la Berlin, turneu care va avea loc în perioada 17-23 iunie și se va juca pe iarbă, notează WTA Tennis.

Poloneza a câștigat, sâmbătă, trofeul de Grand Slam de la Roland Garros, după victoria în fața italiencei Jasmine Paolini, scor 6-2, 6-1, devenind astfel cea mai tânără jucătoare care a obținut cel de-al treilea titlu consecutiv la French Open, al treilea în circuitul Hologic WTA și al cincilea al sezonului. Mai mult decât, victoria de la Paris a încheiat un sezon excelent pentru jucătoarea de 23 de ani, care a reușit un bilanț impresionant pe zgură, de 21-1. cu 19 victorii consecutive.

Astfel, Iga Swiatek i s-a alătura legendarei Serena Williams, cele două fiind singurele jucătoare de tenis care au câștigat turneele WTA 1.000 de la Madrid și Roma, în același sezon.

”Din cauza oboselii fizice și mentale generale după 9 săptămâni intense, din păcate trebuie să mă retrag din turneul de la Berlin pentru a mă odihni și a mă recupera”, a declarat Iga Swiatek, citată de sursa menționată.

De asemenea, finalista de la Roland Garros, Jasmine Paolini, s-a retras și ea de la turneul berlinez, din cauza unei accidentări.

Potrivit organizatorilor, pe tabloul principal al turneului de la Berlin vor participa 8 din cele mai bune 10 jucătoare ale lumii, printre care Coco Gauff (SUA, locul 2 WTA), Aryna Sabalenka (locul 3 WTA) sau Ons Jabeur (Tunisia, locul 10 - campioana din 2022).

Nipona Naomi Osaka și germanca Angelique Kerber, foste număr 1 mondial, au primit wild-carduri din partea organizatorilor.

Pentru Iga Swiatek, următorul turneu la care va participa este cel de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, care se va avea loc în perioada 1 iulie -14 iulie. Anul trecut, Iga a fost sfertfinalistă la Wimbledon, aceasta fiind cea mai bună fază în care a ajuns la turneul ”All England Club”.

Citește și: Jannik Sinner, felicitat de legendele tenisului mondial. ”Un tip de clasă. Bun venit în club”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel