Iga Swiatek a făcut un nou meci excelent și a învins-o pe Maria Sakkari
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels
Iga Swiatek a învins-o pe Maria Sakkari.

Jucătoarea poloneză Iga Swiatek a făcut un nou meci excelent la Indian Wells și a învins-o pe Maria Sakkari cu 6-4, 6-1, în finala BNP Paribas Open, adjudecându-și astfel trofeul, care este cel de al cincelea din cariera jucătoarei de doar 20 de ani.

A fost o continuare a unei săptămâni excelente a lui Swiatek, jucătoarea poloneză reușind să câștige câteva meciuri foarte strânse la începutul competiției. După ce a depășit acest moment, ea a ajuns în finală cu câteva victorii impresionante, care au arătat că forma ei a ajuns la apogeu, pe măsură ce evenimentul a continuat. Totul a culminat în finala cu Sakkari.

Primul set a fost unul foarte competitiv, cu un joc puțin nervos din partea ambelor jucătoare. Sakkari i-a făcut break lui Swiatek la începutul primului game, dar și-a pierdut și propriul serviciu în game-ul următor. Swiatek a ieșit învingătoare din acest schimb de break-uri, închizând primul set cu 6-4, cu cel de al 7-lea break al jocului.

Setul al doilea a fost dominat de către Swiatek, care și-a intrat în ritm. Sakkari a jucat un pic mai slab, arătând un nivel de încredere mai scăzut, după ce a pierdut primul set. Swiatek a făcut break devreme, pentru 2-1, extinzând avantajul la 3-1. Ea a mai adăugat un break mai târziu și s-a impus cu 6-1 la final.

Iga Swiatek va trece pe locul doi în clasamentul mondial

În urma acestei victorii, Iga Swiatek va trece pe locul doi în clasamentul mondial, cea mai bună clasare a sa din carieră, cu care egalează performanța compatrioatei sale, Agneska Radwanska, cea care devenise număr doi mondial în iunie 2012.

Cu victoria din această finală, poloneza ajunge la 20 de victorii în acest sezon, cu care conduce în circuitul Hologic WTA.

În plus, ea a ajuns la cea de a 11-a victorie consecutivă și a obținut cel de-al cincilea titlu din carieră, notează Mediafax. În ultimul sfert de secol, doar patru jucătoare au reușit acest lucru înainte de a împlini 21 de ani: Kim Clijsters, Serena și Venus Williams și Svetlana Kuznetsova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel