Ieșirea nervoasă a lui Băsescu pe tema Gazprom atrage atenția Europei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu_enervat
basescu_enervat

Ieșirea nervoasă a președintelui Traian Băsescu a intrat în vizorul unei importante organizații europene, alături de Noul Cod Penal, care prevede sancţiuni pentru cei care critică deciziile instanţelor de judecată.

Organizaţia Media din Sud-Estul Europei (SEEMO), afiliată Institutului Internaţional de Presă (IPI), a remis un comunicat pentru Jurnalul Național, în care își exprimă îngrijorarea cu privire la modul în care a reacționat Traian Băsescu la o  întrebare adresată de un reporter în timpul unei conferinţe de presă din 16 ianuarie.

Vezi aici reacția lui Traian Băsescu: Băsescu, ieșire nervoasă de la pupitru: întrebarea unui reporter despre fiica sa l-a scos din minți

SEEMO atrage atenția și asupra Noului Cod Penal, care va intra în vigoare la 1 februarie și care include un articol care prevede sancţiuni în cazul declaraţiilor care critică deciziile instanţelor de judecată. SEEMO a transmis că această prevedere ar putea afecta munca jurnaliştilor de investigaţie şi ar putea conduce la auto-cenzură, făcând imposibil pentru jurnalişti să dezvăluie publicului informaţii-cheie privind hotărârile judecătoreşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel