Idiotul, spectacol cadou pe scena digitală a Teatrului Național din Sibiu
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Teatrul Național „Radu Stanca”, din Sibiu, oferă abonaților săi, în luna noiembrie, două premiere și un spectacol cadou.

Scena Digitală, platforma online de teatru-film a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), oferă abonaților, în luna noiembrie, premierele “Steaua fără nume” și “Bookpink”. Spectacolul cadou este “Idiotul”, semnat de prestigiosul regizor Andrey Prikotenko. Producția marchează și aniversarea de 200 de ani de la nașterea scriitorului Fyodor Dostoievsky, creatorul personajului.

Celelalte spectacole oferite abonaților sunt Conferința Iraniană, Quartett, Antisocial, Călătoriile lui Gulliver, De cealaltă parte a lumii, Mici crime conjugale.

Platforma Scena Digitală a fost distinsă anul acesta cu premiul special UNITER. Prin intermediul acestei platforme, 30 de spectacole de teatru și film sunt accesibile pe bază de abonament sau bilet individual. Biletele costă 30 de lei,  abonamentul lunar 49 de lei, varianta de trei luni costă 99 de lei, iar un abonament pe un an costă 329 de lei.  Spectacolele cadou oferite de TNRS nu pot fi vizionate pe bază de bilet individual, acestea fiind destinate doar deținătorilor de abonamente. 

Bookpink și Steaua Fără nume, premierele TNRS

„BOOKPINK”, de Caren Jeß, este un spectacol susținut de actorii Secției Germane TNRS. Un spectacol complex, provocator și extrem de ludic despre miracolul vieții într-o lume care și-a pierdut reperele. Producția este realizată cu sprijinul Forumului Cultural Austriac. Din distribuție fac parte Johanna Adam, Yannick Becker, Emöke Boldizsár, Daniel Bucher, Ali Deac, Daniel Plier, Fabiola Petri.

„Steaua fără nume”, piesa lui Mihail Sebastian, este scrisă într-o cheie predominant comică, dar atinge teme majore ale umanității. Piesa este regizată de Florin Coșuleț, iar din distribuție fac parte Vlad Robaș (Profesorul Miroiu), Cendana Trifan (Mona/necunoscuta), Adrian Neacșu (Grig), Serenela Mureșan (Domnișoara Cucu), Florin Coșuleț (Șeful gării), Mihai Coman (Udrea/Ichim), Patricia Buraga (Eleva), Viorel Rață (un țăran /Pascu / conductorul), Sanda Anastasof (o voce).

Idiotul, de Andrey Prikotenko, spectacolul cadou al lunii noiembrie

Andrey Prikotenko semnează regia și dramaturgia piesei “Idiotul”, oferindu-ne perspectiva sa asupra cunoscutului roman scris de Fyodor Dostoievsky. Astfel, acțiunea este plasată nu în trecut, ci în prezent, iar fiecare personaj din această montare suferă de complexul lui Mîşkin. Cu toții sunt transpuși într-un soi de poveste polițistă ce ocupă un spațiu generos în cadrul spectacolului, prezentat în limba rusă, cu traducere în limbile engleză și română. 

Abonații Scenei Digitale primesc lunar cadou, din partea TNRS, spectacole gratuite din repertoriul internațional. Fiecare dintre aceste spectacole este disponibil doar pe perioada lunii în curs. Astfel, spectatorii care optează pentru un abonament lunar vor avea ocazia de a urmări, pe lângă toată oferta disponibilă a Scenei Digitale, un spectacol gratuit în plus. În același mod, spectatorii care aleg un abonament de trei luni vor putea urmări trei spectacole gratuite, cei care optează pentru un abonament de șase luni – șase spectacole gratuite, iar cei care aleg un abonament de 12 luni – 12 spectacole gratuite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel